TV: Gerndt och Ranégie slog till - när Häcken stal poäng av HIF

Mathias Ranégies fina målform håller i sig. Häckenspelaren gjorde sitt sjätte mål för säsongen när hans lag spelade 1-1 (0-0) borta mot serieledande Helsingborg.

-Det var ett mål som alla anfallare älskar att göra. Jag får bollen i rätt läge och hinner före försvararen och styr den i mål. Det är en skön känsla att göra mål, säger Ranégie om det mål som betydde ledning 1-0 efter 61 minuter.

Tyvärr för Ranégie och Häcken räckte det inte till seger.
Helsingborg kom snabbt tillbaka och tre minuter senare gjorde förra årets skyttekung Alexander Gerndt 1-1 med ett hårt och välplacerat vänsterskott.

-De fick det målet alldeles för snabbt. Det var lite mitt fel. Jag slog en alldeles för skarp passning till Josef (Karlsson) och de kunde kontra, säger Ranégie.

26-årige Mathias Ranégie har år för år blivit bättre och bättre sedan han kom till Häcken 2009.

Det blev sex mål för Häcken i allsvenskan 2009, Året därpå dubblade han målskörden och i år har han snittat ett mål per match.

-Det har flutit på bra. Och så hade jag matchen mot Syrianska där jag gjorde tre mål, säger Ranégie.

Han tror sig också veta varför det börjat så bra den här säsongen.

-Jag har aldrig tidigare haft en rejäl försäsong. I år har jag varit mer seriös och känner mig både starkare och snabbare än tidigare.

Han var på vippen att avgöra matchen i 73:e minuten när han elegant vände bort Helsingborgs mittback Marcus Nilsson, men fri med Pär Hansson misslyckades han att sätta bollen i mål. Helsingborgsmålvakten Pär Hansson var självklart nöjd med räddningen.

-Såg tidigt var han skulle avsluta så jag gick i bortre hörnet och räddade. Det var skönt. Tycker vi gjorde en bra första halvlek men vi lyckades inte göra mål. Även om det inte funkar helt hundra så har vi fortfarande inte förlorat och vi ligger i topp, säger Pär Hansson.

Skyttekungen Alexander Gerndt har haft en tung säsongsöppning med bara ett mål på fem matcher. I går kom mål nummer två - och förhoppningsvis en islossning.

-Det var bra att Gerndt fick göra ett mål. Hoppas det lossnar för honom nu, säger Helsingborgs tränare Conny Karlsson.

Helsingborg har problem med målskyttet - inte tu tal om saken. Laget har på sex matcher bara gjort sju mål.

-Helt klart fick vi målen enklare i fjol, då hade Gerndt och Sudden" (Erik Sundin) en fantastisk höst, säger Karlsson.
TT

HIF: Hansson; Holgersson, Nilsson, Larsson, Andersson; Lindström, Gashi, Eiswohld, Jönsson; Gerndt, Sundin

Häcken: Källqvist; Joza, Wahlström, Östberg, Frölund; Chatto, Karlsson; Henriksson, Chibuike, Makondele; Ranegie

Publicerad 2011-05-01 kl 19:54