POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

TV: Gerndts sena mål sänkte IFK Göteborg - som nu har tre raka förluster

Helsingborgs anfallsess Alexander Gerndt knäckte IFK Göteborg.
Inför ögonen på holländska proffsklubbar sköt han 2-1 i den 90:e minuten.
Blåvitt är fortfarande poänglöst efter tre omgångar.

Han hade knappt ett rätt på hela matchen. Men en fin aktion räckte. Alexander Gerndt vände upp och drog in ett välplacerat skott i matchminut 90.

-Skönt att göra mål, den sitter ganska bra i hörnet. Jag vet vad jag ska göra när jag kommer dit. I övrigt gjorde jag en jättedålig match, sade matchvinnaren.

Målet kom extra lägligt med tanke på att bland annat Feyenoords tränare Mario Been satt på läktaren plus andra holländska klubbrepresentanter. De fick i alla fall ett kvitto på Gerndts målfarlighet.

-Äh, de tänker nog som jag, att jag gör en dålig match och ett mål och det räcker nog inte.

Hur påverkas du av att det sitter flera proffsklubbar och spanar in dig?
-De är väl på varje match, det är något man måste ha vant sig vid det här laget. Det är inget att stressa upp sig för, sade Gerndt.

En annan matchvinnare i Helsingborg var målvakten Pär Hansson. Han stod för flera kalasräddningar, bland annat på Stefan Selakovics nick i den 84:e minuten.

-Jag såg att inlägget skulle komma över (Erik) Wahlstedt och lyckades komma ut bra. Det kändes riktigt bra, sade Hansson.

Betydligt tyngre då för IFK Göteborg. Nederlaget var Blåvitts tredje på lika många matcher och ordet kris börjar användas allt mer frekvent.

-Det känns jobbigt och tufft. Vi kramar ur oss rejält i dag och skapar tillräckligt med chanser för att få med oss poäng, sade Stefan Selakovic.

Han grämer sig extra över nickmissen sex minuter från slutet.

-Hansson kommer ut bra och kom för nära mig helt enkelt. Men hade vi haft sex poäng efter två matcher hade den säkert suttit, suckade han.

Göteborg tog ledningen i den 23:e minuten genom Andreas Drugge och hade bud på fler mål genom bland annat Elmar Bjarnason och Tobias Hysén.

-Vi gjorde en jättebra match och i slutet coachade vi för vinst, men vi drog nitlotten i dag, sade Göteborgs tränare Jonas Olsson.

Helsingborgs kvittering stod Peter Larsson för i matchminut 73 efter hörna av Gerndt.

För Göteborg väntar närmast bortamatch mot AIK. Ingen lätt uppgift det heller.

-Vi har allt att vinna, sade Selakovic.

Publicerad 2011-04-18 kl 23:26
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå