TV: Gif Sundsvall skrällvann borta mot MFF

Gif Sundsvall raderade en tung svit av stora förluster mot Malmö FF när laget vann med 2—1 på bortaplan. Det var första segern i Malmö på tio år för "Giffarna".

Sundsvall hade en otäck svit mot sig, 1—11 på de tre senaste mötena med Malmö och ingen bortavinst på tio år. Men gästerna var väl så bra som den tippade guldfavoriten, spelade samlat och spelarna gav varandra stöd. Laget anföll i snygga kombinationer och tog dessutom ledningen efter drygt tio minuter. Då ryckte Noah Sonko Sundberg fram mellan två MFF-försvarare och lobbsköt in 1—0. En markeringsmiss som Sonko Sundberg (mittback, men med i anfallen också) tog till vara effektivt. Och i målet stod Tommy Naurin stabilt och plockade de få bollar som gick förbi försvaret. Han höll nollan till minuterna före halvtidspausen. Då kvitterade MFF.

Publikfavoriten Guillermo Molins fick bollen av Yoshimar Yotun i en lucka och blev helt fri mot Naurin. Molins stötte kallt in bollen och spräckte nollan. Det var Molins första allsvenska match från start sedan han åkte på en korsbandsskada i en träningsmatch i juni 2014. Han byttes ut med halvtimmen kvar och in kom Vidar Kjartansson, köpt som målskytt och straffområdesspecialist, som hittills inte lyckats särskilt bra. Han var nära att stöta in ett ledningsmål när han tog returen på Markus Rosenbergs kluriga frispark från femton meter. Minuterna efter det rushade Anton Tinnerholm längs högerkanten och sköt i utsidan av burgaveln.

Bäst på mittfältet hos Malmö var lille dansken Anders Christiansen. Han sög åt sig bollar och hade också ett långskott i en dubbelchans där Erdal Rakip var när att klackskjuta in ett andra MFF-mål.

Då kom kallduschen. I en kontring tryckte inbytte Shpetim Hasani i 2—1 för Sundsvall, med fyra minuter kvar av ordinarie 90 minuter. Och i nästa våg gjorde Tommy Naurin en matchavgörande räddning på ett närskott.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Lagens startelvor:

Malmö FF: Wiland - Tinnerholm, Àrnason, Bengtsson, Yotún- Rodic, Christiansen, Lewicki, Berget- Rosenberg, Molins.

Gif Sundsvall: Naurin - Larsson, Sonko Sundebrg, Danielsson, Olsson - Rajalakso, Sigurjónsson, Krogh Gerson, Steindórsson - Dibba, Silva.