TV: Giffarna tog tung seger i Örebro: "En mardröm för oss"

Örebro SK blev utspelat hemma på Behrn Arena — mot nykomlingen Gif Sundsvall.
Och efter 1—3-förlusten är laget sist i allsvenskan.
- Mardröm. Vi tar sådana beslut så det finns inte, sade tränaren Alexander Axén till C More efter första halvleken.

Men andra halvleken skulle börja lika illa som den första. Axén hade knappt hunnit avsluta intervjun innan Sundsvalls mittfältare Simon Helg läckert placerade in 3—0 bakom målvakten Oscar Jansson.

Förra höstens succélag Örebro, som är framme i final i svenska cupen, har plötsligt blivit ett krislag som ännu inte vunnit i årets allsvenska. Närkingarna fick en poäng i premiären mot IFK Norrköping. Därefter har klubben förlorat mot Blåvitt med 0—2 och åkte sedan på samma förlustsiffror borta mot Falkenberg. Och mot Sundsvall kom alltså Örebros tredje raka förlust — efter en riktigt blek insats hemma på Behrn Arena.

Drömstart för gästerna
Sundsvall fick också en drömstart — redan efter tre minuter spelade pigge Robbin Sellin fram till frie anfallaren Pa Amat Dibba som rullade in bollen vid sidan av hemmamålvakten Oscar Jansson. Och efter knappt 20 minuter ökade Robbin Sellin på Sundsvalls ledning efter ett skott från 25 meter som tog på en ÖSK-försvarare och letade sig in bakom Jansson.

Redan efter en halvtimme valde tränaren Alexander Axén att byta ut mittbacken Ayanda Nkili, som var inblandad i båda baklängesmålen, och satte i stället in veteranen Patrik Haginge. Och precis före pausvilan tvingades också Daniel Björnquist lämna planen då han åkt på en armbåge i ansiktet.

Yashin reducerade
Örebros Ahmed Yasin lyckades till slut reducera på straff efter 54 minuter, efter att bollen studsat upp på handen på Lars Krogh Gerson. Därefter tog faktiskt Örebro över spelet, men Sundsvall lyckades hålla undan och vann rättvist. Nykomlingen Gif Sundsvall är nu uppe i sju poäng efter fyra omgångar.

Så startade lagen:

Örebro SK: Jansson - Björnqvist, Sigurbjörnsson, Nikli, Valgardsson - Yasin, Gerzic, Åhman Persson, Gustavsson - Pode, Seaton.

GIF Sundsvall: Naurin - Lundström, Ålander, Fjóluson, Larsson - Sellin, Chennoufi, Krogh Gerson, Helg - Englund, Dibba.

Publicerad 2015-04-20 kl 21:13