TV: Goitoms show - bakom allt när AIK körde över Sundsvall

Henok Goitom och Mohamed Bangura. Så heter AIK:s segerkreatörer mot Sundsvall. Anfallarna låg bakom det mesta i 4-1-vinsten på Friends Arena.

Henok Goitom tycks verkligen ha hittat formen. När hans AIK besegrade finska VPS Vasa med komfortabla 4-0 i Europa League-kvalet i torsdags svarade anfallaren för två mål.

Den succén följde han upp med ytterligare två fullträffar, och dessutom en assist, när AIK slog tillbaka Gif Sundsvall med 4-1 i allsvenskan på söndagen.

Men det var Sundsvall som tog ledningen.

Kontrade in 1-0
Redan efter fyra minuter rann Pa Dibba igenom hemmaförsvaret och placerade säkert in 1-0 bakom den vikarierande AIK-målvakten Oscar Linnér.

Sundsvalls ledningsmål fick AIK, och Goitom, att växla upp.

Matchuret tickade upp mot 20 spelade minuter när Niclas Eliasson, som verkligen tagit chansen nu när Nabil Bahoui lämnat klubben, tog sig runt på kanten och slog ett väl avvägt inlägg som Goitom utan större problem kunde knoppa in till 1-1.

AIK tog över
Efter kvitteringen tog AIK över fullständigt, och de svartgula bjöd publiken på småtrevligt spel - och en uppsjö av missade chanser. Gotiom försökte, Eliasson försökte, Mohamed Bangura likaså. Men bollen ville inte in och det såg ut att gå mot likaläge i paus.

Då blixtrade Henok Goitom till på nytt.

Ebenezer Ofori slog en djupledsboll till Goitom, som snyggt skarvade ned den till Bangura. På ett tillslag slog Bangura till - och bollen satt säkert invid Tommy Naurins vänstra stolpe.

Det definitiva avgörandet kom med dryga kvarten kvar att spela. Och den här gången var det ombytta roller i AIK:s anfall.

Bangura sög ner en hörna och sköt, och i röran framför målet dök Goitom upp och styrde in 3-1 i öppet mål.

AIK kunde sedan spela ut hela registret, och i slutskedet tryckte inbytte Fredrik Brustad in slutresultatet 4-1 för den nya tabellfyran.

Se alla höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

Lagen:

AIK: Linnér - Pavey, Karlsson, Johansson, Pereira - Eliasson, Etuhu, Ofori, Lundholm - Bangura, Goitom.

Sundsvall: Naurin - Lundström, Fjóluson, Ålander, Olsson - Rajalakso, Sigurjónsson, Krogh Gerson, Sellin - Dibba, Englund.

Publicerad 2015-07-12 kl 19:30