1-0 Tobias Grahn (6), 1-1 Kristian Haynes (62)
Varningar, Trelleborgs FF: Andreas Drugge, Ibrahim Koroma, Magnus Andersson, Yousef Fahkro.
Domare: Magnus Ahlsén, Linköping.
Publik: 3 539.

Allsvenska femman Mjällby förlorade lite kontakt med medaljlagen i efter blott 1-1 (1-0) hemma mot Trelleborgs FF.
Trots ett tidigt ledningsmål blev det bara en poäng.

Annars inledde Mjällby med att rada upp målchanser. Redan i sjätte matchminuten tog man ledningen genom ett mönsteranfall som Tobias Grahn avslutade med att rulla bollen förbi utrusande Viktor Noring. Då hade hemmalaget redan haft tre bra avslut.

Mjällby dominerade chansmässigt första halvlek och borde gjort ytterligare mål. Bland annat hade Marcus Ekenberg ett skott i insidan av stolpen i 13:e minuten och Mostapha El Kabir ett i utsidan.

Efter pausen vågade Trelleborg flytta upp sitt mittfält lite och spelade emellanåt ganska fyndigt och med bra rörlighet.
Efter en timmes spel studsade en hörna lite turligt fram till Kristian Haynes. Han avslutade med ett hårt skott i bortre burgaveln.

Minuten efter kvitteringen hade Mattias Adelstam ett friläge som Mattias Asper i Mjällbymålet gjorde en mycket bra utrusning på. Sedan bytte Mjällby in Spanienaktuelle Patrick Osiako och genast blev det bättre fart på hemmalagets anfallspel.

Sista 20 minuterna ägde Mjällby helt men de farligheter som avslutades på mål räddade Viktor Noring på ett mycket förtroendegivande sätt.