POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2d

TV: Granqvist jublar över HIF:s nyförvärv: "Viktigt för mig"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

VALLETTA. Helsingborgs IF har gjort klart med Adil Kizil som ny chefsscout.
Det gör lagkaptenen Andreas Granqvist glad.
- Jätteskönt. Det här har varit viktigt för mig, säger "Granen" till Fotbollskanalen.

Samtidigt som Sverige laddar för EM-kvalmatch borta mot Malta under lördagen har Helsingborgs IF presenterat Adil Kizil som ny chefsscout i klubben. En position som HIF inte haft någon på fram till nu.

Landslagskaptenen Andreas Granqvist, som ska bli sportchef i Helsingborg efter att han lagt av och som redan nu har ett visst sportsligt ansvar, är glad över att klubben lyckats landa Kizil, som närmast kommer från jobbet som sportchef i superettan-klubben Dalkurd.

- Vi har länge sökt en chefsscout. Det blir mycket jobb för tränaren, för mig till viss del och för sportgruppen. Det är en otroligt viktig roll för vår framtid, en roll som gör att vi kanske kan hitta spelarna som inte andra kan hitta. Vi har inte den starkaste plånboken så då måste vi hitta guldkornen som finns i Sverige, för det finns väldigt många skickliga och duktiga spelare, säger "Granen".

Är det skönt för dig att få avlastning?
- Ja, det är jätteskönt. Det har varit viktigt för mig att vi får in Adil. Vi har analyserat honom väldigt bra och haft bra snack. Vi tror verkligen att han har förmågan att hitta väldigt bra spelare.

Publicerad 2019-10-12 kl 10:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå