TV: Gulddramat - Elfsborg och MFF på samma poäng och målskillnad

2-0 hemma mot Gefle gav Elfsborg tre viktiga poäng i guldstriden. Men det hade krävts ett mål till för att passera Malmö FF i den allsvenska toppen.
-Det kändes som att vi kunde ha gjort ett eller två till i andra halvlek, säger Elfsborgs anfallare Lasse Nilsson.

Lasse Nilsson var den som spräckte nollan i 22:a minuten på Borås Arena. Stefan Ishizaki slog en frispark från vänsterkanten, prickade skallen på Nilsson som skarvade in bollen intill bortre stolpen.

1-0-målet visade vägen mot tre poäng i kampen om SM-guldet, men efter slutsignalen var Nilsson ändå inte helt nöjd. Han hade velat se fler mål som hade kunnat bli guld värda framöver.

-Jag var lite småirriterad, säger han.

-Det kändes lite surt att vi inte gjorde något mer, samtidigt jäkligt skönt att vi i alla fall får de här tre poängen.

Fem minuter efter Nilssons 1-0-mål kom matchens höjdpunkt. Anders Svensson - bäst på planen - bröstade ned en boll strax utanför straffområdet, lät den studsa ett par gånger innan han dundrade in en halvvolley i krysset bakom Mattias Hugosson.

-Årets mål i allsvenskan, möjligtvis i konkurrrens med Stefan Ishizakis mål mot Örebro, säger Elfsborgstränaren Jörgen Lennartsson.

Snyggast eller inte - Svenssons fullträff såg i alla fall till att slutresultatet blev 2-0, vilket ger ett närmast osannolikt dramatiskt läge inför de två sista omgångarna i allsvenskan.
Malmö FF toppar på 55 poäng och 48-30 i målskillnad, Elfsborg har lika många poäng och 44-26 i målskillnad.

-Oavsett om man spelar i Elfsborg eller Malmö så önskar nog alla att det inte blir en målskillnadshistoria. Men blir det så, så är det så, säger Lasse Nilsson.

Bakom toppduon skuggar Häcken på 53 poäng och AIK på 51 poäng. Båda med guldchanserna kvar, och inte värda att räkna bort än menar Elfsborgsanfallaren.

-Det vore nästan idiotiskt att göra det, eftersom det har vänt 300 gånger på sju omgångar...
För Elfsborg, där Niklas Hult sträckte sig och bars ut i andra halvlek, återstår Mjällby (borta) och Åtvidaberg (hemma). Blir det segrar där kan endast en målskillnadsaffär med MFF hota Boråslaget om förstaplatsen.

-Jag har känt lite nervositet inför den här matchen, och man har känt en viss spänning i truppen. Nu blir det ut och köra i två matcher och så hoppas vi att det går vägen, säger Nilsson.

I dagsläget har MFF och Elfsborg 55 poäng och skillnaden mellan antalet gjorda mål och insläppta mål är också lika stor. Det som skiljer lagen just nu är att MFF har gjort 48 mål, vilket är bättre än Elfsborgs 44.

Publicerad 2012-10-29 kl 19:29