TV: Häcken avgjorde när Mjällby ville ha straff: "Led med spelarna"

Häcken besegrade Mjällby med 2-1 (1-0) på bortaplan och närmade sig topplagen i allsvenskan.

Hisingslaget har när serien vänt redan en position högst upp. Det gäller förstås skytteligan.
Där ligger Mathias Ranégie i topp med 14 mål.
-Våren gick allt fantastiskt, nu vänder serien och det började ju bra, sade han.

Men eventuella funderingar på att ligga överst när allsvenskan är över håller han för sig själv.
-Äh, det finns många bra målgörare i topplagen, och jag vet inte om vi är ett sådant.

På hugget

Tidigt var Mathias Ranégie på hugget på Strandvallen. Efter 17 minuter dök han upp i djupled, men fri mot Mattias Asper rullade han bollen utanför bortre stolpen.
-Jag väntade för länge och kom lite ut vinkel.

Fem minuter senare gav han Häcken ledningen med 1-0. Inget märkvärdigt alls, Ranégie blev helt ren vid bortre stolpen på passningen från Josef Elvby, och Mattias Asper var helt övergiven i målet. Elvby tog bollen ifrån siste man Robin Cederberg, när mittbacken försökte sig på en liten dribbling vid eget straffområde, alltså rena pojklagsmisstaget.

Häcken var bollskickligt och metodiskt i sitt spel. Mjällby slet och hade mest boll, men skapade ingenting. Häcken hade inte så många målchanser, det var en sådan match. Ranégie hölls i schack av 40-årige Patrik Rosengren, och vid de chanser han fick höll han sig långt bort från Rosengrens uppvaktning.
-Jag vandrar alltid, men visst: han var betydligt tuffare än när jag mötte honom senast. Bra på huvudet och på hugget.

Nyström avgjorde

Ett självmål gav hemmalaget 1-1 och energi. Tobias Grahn fixade en hörna, och på den slog Pavel Zavadil en hårt skruvad boll som Häcken-målvakten boxade i eget mål.

Sista tio ville Mjällby och de 3 007 på läktarna ha en straff när Adam Berner gick omkull i straffområdet. Domaren Jim Petersson friade.
Några minuter senare sköt inhopparen Peter Nyström 2-1 för Häcken efter en frispark.
Mjällbys tränare Peter Swärdh:
-Jag led med spelarna. Att få det målet i baken när vi vänt på matchbilden var tufft. Visst var det straff, Berner drogs ju i tröjan. Men i situationen före skulle Häcken fått en indirekt frispark.