TV: Häcken brände straff när Giffarna vann på Hisingen

En tung avslutning på vårsäsongen byttes mot en kanonstart efter EM-uppehållet.
 -I ett par matcher har vi inte haft turen på vår sida. Det hade vi nu, säger Sundsvalls tränare Sören Åkeby efter 2-1-segern mot Häcken.

nledningen av matchen på Rambergsvallen var trög.
 Då kom första målet, i den 25 minuten, som en blixt från Göteborgs halvklara himmel.
 Sundsvalls högerytter Simon Helg letade upp en fri yta i Häckens straffområde och vann balansduellen mot Häckens mittbacksrese Mohammed Ali Khan.
 -Det har snackats om att Waris Majeed är bra på att vända bort backar. Jag ville visa att jag var lika bra, säger en leende Simon Helg.
 -Jag såg ytan tidigt, kom lite felvänd men kunde ändå få huvudet på bollen. Jag såg att deras målvakt var långt ute så jag lobbade in den.

Tio minuter senare kom nästa mål för Sundsvall. Fredrik Holster stötte påpassligt in 2-0 på en retur efter att Pa Dibba testat Häckens målvakt Christoffer Källqvist med ett lågt skott.

Två kallduschar för topplagsjagande Häcken, som ändå reste sig och vaskade fram några chanser strax före halvtid. Hetaste chansen fick René Makondele i den 41:a minuten, men han fick se sin straff räddad av Sundsvalls duktige målvakt Oscar Berglund.

I andra halvlek pressade Häcken på och skapade stundtals kalabalik i Sundsvalls straffområde. Oscar Lewicki nickade hårt i ribban och Waris Majeed utmanade backlinjen. Men det var inte förrän Häcken fick sin andra straff för dagen som reduceringen kom.

Martin Ericsson slog säkert in straffen i den 80:e minuten framför de 1 968 åskådarna. Men närmare än så kom inte Häcken.

Häckens tränare Peter Gerhardsson var inte nöjd med hur hans lag spelade i första halvlek.
 -Vi skulle gjort mer än ett mål på de chanser vi skapade, säger han.

-Kvaliteten i straffområdet var inte tillräckligt hög. Då förlorar man matchen.

För Sundsvall blev det en perfekt start på höstsäsongen.
 -Det här var en krigarinsats. Det är riktigt skönt att kunna vinna direkt efter ledigheten, säger Simon Helg.

Senast Sundsvall var i Göteborg för att spela allsvensk match besegrade laget Gais med 2-1.
 -Vi åker gärna ner till Göteborg och spelar, konstaterar Sören Åkeby efter samma siffror mot Häcken.

Publicerad 2012-06-30 kl 17:59