TV: Häcken föll ihop - tappade segern på tilläggstid

GÖTEBORG. Daleho Irandust glänste och såg ut att få nya hyllningsrubriker.
Men på tilläggstid tystade Christer Gustafsson Häckens segerjubel med sitt 2-2-mål.
- Jag är gammal nia, så den satt fint, säger han.

Daleho Irandust har varit i stort sett okänd för den svenska fotbollspubliken. Fram tills nu. Med Alexander Farnerud skadad har 18-åringen fått kliva in i Häckens startelva och han har levererat.

Först blev det lovord i Örebro (0-0), sedan den första allsvenska framspelningen i derbyt mot IFK Göteborg (4-0). Efter att ha förlängt sitt kontrakt med Häcken till 2021 under torsdagen avslutade han veckan med att spela en huvudroll mot Sirius.

Det hann inte gå mer än elva minuter på Bravida Arena innan han hittade nätet och gjorde sitt första allsvenska mål. Mohammed Abubakari hade sjunkit ner och skickat iväg en långboll ut mot vänsterkanten. Daleho Irandust vann duellen med Daniel Jarl, drev inåt i plan och tryckte bollen i nät högt via den första stolpen. Vackert och ett pausresultat.

- Vi var fantastiskt dåliga i första halvlek, suckar Sirius Christer Gustafsson som hade tvingats se både Ante Björkebaum och Johan Eiswohld gå ut skadade.

I den andra halvleken kom dock Sirius igen. Och Irandust fick inte bli matchvinnare. Nästan omgående i den andra halvleken skickade Kingsley Sarfo in ett hårt inspel som Moses Ogbu stötte in i det bortre krysset. Det var kvitterat.

Dessvärre för bortalaget blev glädjen kortvarig. Bara tre minuter senare, i matchminut 51, fick Häcken straff sedan Egzon Binaku fällts av Johan Andersson. Alhassan Kamara stegade fram och var iskall. Målvakten åt höger, bollen åt vänster, 2-1 Häcken. Kamaras fjärde allsvenska mål i år.

Sirius skulle komma tillbaka ännu en gång. I sista stund ska sägas. På tilläggstid satte Christer Gustafsson, framspelad av Moses Ogbu, 2-2 med ett fint placerat skott. Det blev slutresultatet.

- En poäng är inte så mycket värd egentligen, men som matchen blev är det klart att vi är nöjda med oavgjort, säger Christer Gustafsson.

- Häcken är ett lag som ska slåss om guldet sett till spelarna, men vi hoppas kunna vara med i toppskiktet så länge vi kan.