TV: Häcken föll mot Vålerenga – tappade efter två klassmål i andra halvlek

FERREIRAS/STOCKHOLM. Häcken inledde fint och tog ledningen mot norska Vålerenga i Atlantic cup.
Men norrmännen svarade upp med två klassmål i andra halvlek och vann, 2-1.
- De kommer in med en jäkla energi (i andra), säger Rasmus Lindgren till Fotbollakanalen.

Se Magnus Lekvens 2-1-mål i spelaren ovan.

Söndagskvällen bjöd på match för Häcken i Atlantic cup i Portugal, där laget befinner sig på träningsläger. Kvällens motstånd bestod i norska Vålerenga och trots att Hisingslaget fick en bra start och tog ledningen så var det norrmännen som vann efter två läckra avslut i den andra halvleken.

Häcken visade goda takter från start, där Leo Bengtsson var företagsam och skapade flera målchanser. Till slut lyckades Häcken spräcka nollan i den 38:e minuten när Viktor Lundberg spelade loss Godswill Ekpolo, som i straffområdet kunde trycka upp bollen i straffområdet för 1-0.

I den andra halvleken kvitterade Vålerenga och det var snyggt. Deyver Vega vek in från höger och tryckte läckert upp bollen i bortre krysset med ett hårt vristskott. Bara minuter senare var det Magnus Lekvens tur att göra ett snyggt mål, när han sköt in 2-0 från distans efter en hörna.

- Jag tycker vi gör en ganska bra första halvleken med stabilt försvarsspel och har några hyggliga chanser. I andra kommer de med ett helt annat lag och gör två helt otroliga mål. I första kvarten i andra är de klart bättre, säger Rasmus Lindgren till Fotbollskanalen.

Vålerenga bytte hela startelvan inför andra halvleken och det gjorde skillnad.

- De kommer in med en jäkla energi och det syntes också. Jag hade inte känslan av att vi var trötta, men då kommer de två målen som drar ner oss lite, säger Lindgren.

De två snabba, och snygga, målen blev det sista i målväg i matchen och Vålerenga höll undan för segern. Häcken ställs här näst mot danska Århus, en match som spelas på tisdag.

Häcken: Abrahamsson - Ekpolo, Lindgren, Toivio, Sverrisson - Friberg, Berggren - Yasin, Lundberg, Bengtsson - Tuominen

Vålerenga: Claesson - Nakkim, Donnum, Abu, Michael, Opsahl, Nasberg, Adekugbe, Camara, Sandmoen, Nouri

Publicerad 2020-02-02 kl 21:48