TV: Häcken fortsätter ösa in mål - fortsatt obesegrade på nya arenan

Häcken fortsätter att ösa in mål på sin nya hemmaarena. Tre mot Helsingborg, lika många mot Hammarby och nu 3-0 (0-0) mot Kalmar.
- Vi har känt oss på uppgång den senaste tiden, förklarade tränaren Peter Gerhardsson innan matchen.

Och så rätt han fick.

Inför matchen efterlyste Gerhardsson både att "fler spelare ska lyfta sig" och ett "tuffare försvarsspel", inte minst med tanke på att Häcken släppte en 3—1-ledning till 3—3 mot Hammarby senast.

Inga KFF-chanser
Och kanske var det en av anledningarna till att Kalmar inte lyckades skapa en enda riktig farlighet under de första 45 minuterna. Peter Abrahamsson som vikarierade för höftskadade Christoffer Källqvist i Häckenmålet hade knappt något alls att bestyra.

De få möjligheter som noterades i regnet och blåsten var hemmalagets. Joel Andersson och Nasiru Mohammed hade varsin bra chans men den allra hetaste fick Paulinho i halvlekens slutminut. Nicken från när håll enhandsräddades dock elegant av Kalmarmålvakten Lars Cramer.

Utdelning efter paus
Men utdelningen skulle komma. Och det snabbt. Inom loppet av två minuter i början av den andra halvleken hittade Häcken rätt lika många gånger.

1-0 gjorde Nasiru Mohammed i 52:e minuten fint framspelad av Kari Arkivou.

2-0 skickade Joel Andersson in efter lite "flipperspel" i gästernas försvar.

Och kvarten senare var det nära också 3-0 när Joel Andersson nickade förbi Lars Cramer - men bollen hanns upp på mållinjen av en Kalmarförsvarare.

Men de 2 328 åskådarna som fanns på plats i juli månads oktoberväder behövde inte vänta länge på ännu ett hemmamål. Nasiru Mohammed prickade in sin fjärde fullträff för säsongen när han definitivt avgjorde matchen i den 77:e minuten.

Paulinho skadad
Enda smolket var att publikfavoriten Paulinho fick lämna planen på bår i slutet av matchen efter att ha fått en smäll.

Kalmar fortsätter att ha det svårt på bortaplan och har bara en seger så här långt

Laget skapade ett par farligheter efter paus men närmare än en nick i bra läge av Ismael Silva Lima kom man egentligen inte.

Rasmus Elm som gjorde comeback i den senaste omgången efter mer än ett års sjukdomsfrånvaro fick nu en halvtimmes spel. Han hann bland annat med en tung frispark som tvingade Peter Abrahamsson till en vacker parad

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.