TV: Häcken hänger kvar i toppstriden efter bortaseger

Det blev en solklar seger för Häcken på Idrottsparken.

Efter 2-1 mot Norrköping knaprar Häcken in tre poäng på tabelltvåan Malmö.

- Vi är riktigt bra just nu, konstaterar matchhjälten Tom Söderberg.

En stolpträff efter 45 sekunder. Sedan blev det inte mer.

Efter den skapade IFK Norrköping inte en chans i första halvlek mot Häcken hemma på Idrottsparken.

I stället bjöd man Häcken på fyra vassa lägen efter två bolltapp centralt. En svag passning i försvaret och ett gigantiskt felpass gav Waris Majeed ett friläge där bara en högkaratig räddning av David Mitov Nilsson i IFK-målet hindrade Häcken-mål.

Halvtidsledningen 0-1 fixade dock göteborgarna på egen hand. Kari Arkivuo drev upp bollen på vänsterkanten, slog in den i straffområdet, där en Häcken-spelare hoppade över den, och vidare till Björn Anklev vid bortre stolpen där han stötte in 0-1.

Norrköpings lagkapten Mathias Florén fick känning av sina ljumskproblem under uppvärmningen och tvingades kasta in handduken. Han fick i stället

sätta sig på läktaren och se sitt lag råka ut för säsongens andra förlust på hemmaplan.

Det hopp Norrköping fick genom Martin Smedberg Dalences magnifika frispark som gav 1-1 i början av andra halvlek släckte Häckens Tom Söderberg när han satte 1-2 på en hörna med halvtimmen kvar.

- Det hade varit frustrerande att inte vinna den här matchen, erkände matchhjälten efteråt.

- Vi är stabilt bra och det här är vår match, konstaterade Tom Söderberg.

De få gånger Norrköping tog sig igenom stod målvakten Christoffer Källqvist i vägen för allt utom Smedberg Dalences frispark.

- Det är bara att lyfta på hatten för den, erkände Häcken-keepern efteråt.

- Men i övrigt gör vi en väldigt bra match och nu ska fortsättningen bli riktigt spännande.

Tränaren Peter Gerhardsson var naturligtvis nöjd med segern och med att hans lag knaprade i sig tre av de fem poäng Malmö innan söndagen låg före göteborgarna i tabellen.

- Jätteskön seger, sade Gerhardsson som ändå var besviken över att hans lag inte lyckades bättre i djupledsspelet.

Än mer besviken var naturligtvis Norrköpings tränare.

- Det är bittert att vi förlorar, sade Janne Andersson som ändå erkände att Häcken var det bättre laget över 90 minuter.

Publicerad 2012-08-12 kl 19:56