TV: Häcken krossade Syrianska - och är målkungar i Allsvenskan

I Syrianskas mardrömmar har otäckingarna gulsvarta tröjor.
Två gånger har man mött Häcken, två gånger har det gått åt fanders.
Häcken vann söndagens möte med 4-0 (0-0).

När Häcken mötte Syrianska i våras vann Hisingslaget med 5-1. På söndagen var det dags igen - Häcken vann med 4-0.

Den andra halvleken på Rambergsvallen var en njutning sedd med hemmaögon.
Häcken dominerade, attackerade och hade en ytterst behaglig afton.
Så icke motståndarna.

-En plattmatch. På slutet lade grabbarna av. Så får man inte göra på den här nivån, sade Özcan Melkemichel, Syrianskas tränare dystert.

Början av matchen var ju faktiskt inte så dålig, tyckte han.

-Vi hade en bra period i mitten av första halvlek, och i paus tyckte vi att vi hade koll. Vi pratade om att det var viktigt att hålla tätt de första femton minuterna.

Tre snabba
Varpå Häcken gjorde tre mål på sjutton minuter. Och var farliga på den kant som Melkemichel hade varnat för.

-Jag får ta på mig det här, sade han.

Peter Gerhardsson, Häckens tränare, saknade lite aggressivitet före paus, och beordrade mer rörelse i andra halvlek.

Häckenspelarna sprang, målen kom - och Syrianska nötte bara i undantagsfall gräset på Häckens planhalva.

-Det blev en helt annan aggressivitet inne i boxen. Vi stod distansen ut och såg pigga ut, sade Gerhardsson.

Det var viktigt kan man tänka, med tanke på Häckens spelprogram den senaste tiden - med flyg till avlägsna cupmatcher och frågor som "sliter det inte?" och "är ni inte trötta?". Frågor som Gerhardsson nu hunnit tröttna rejält på.

-Är det inte jobbigt att flyga, undrar folk. Jobbigt? Man sitter i en stol, äter mat och har det bra. Ska det vara jobbigt?, sade Gerhardsson.

Chibuike tvåmålsskytt
Två av Häckens mål gjordes av John Chibuike, ytterligare ett var nästan hans eftersom hans hårda inlägg/skott/passning träffade Jonas Henriksson och gick in.

Fjärde målet gjordes av Mathias Ranégie, nu 15 totalt.

I och med segern passerade Häcken Gais i tabellen och är ny fyra. Syrianska ligger kvar på kvalplats i botten.

Publicerad 2011-08-01 kl 01:45