TV: Häcken lät Sundsvall kämpa vidare

Sundsvall jagade nytt allsvenskt kontrakt i bortamatchen mot Häcken. Men Göteborgslaget vann med 3-1, och Sundsvall hotas fortfarande av kvalspel.

Seger på Hisingen skulle räcka för att definitivt rädda Gif Sundsvall från kvalspel. Man fick ta sig an uppgiften utan ordinarie målvakten Tommy Naurin, som fått en skada. Han ersattes av engelsmannen Lloyd Saxton, som inte kan lastas för förlusten.

Häcken saknade fler nyckelspelare. Brassen Paulinho, som gjort åtta mål på tolv seriematcher sedan han blev spelklar i juli, var avstängd. Centern Alexander Jeremejeff och rutinerade mittfältaren Martin Ericsson tvingades stå över på grund av skador.

Bäste Gustafson?

Göteborgslaget har dock spelat med stort självförtroende på sin nya hemmaarena, invigd i juli. Häcken är ännu obesegrat där, nu med sex segrar och två kryss i resultatraden.

Det hann bara gå tre minuter innan mittfältaren Samuel Gustafson gjorde 1-0 med ett välplacerat vänsterskott från cirka 20 meter. "Bättre än brorsan", skanderade hemmaklacken med en blinkning till Samuels tvilling Simon Gustafson, som lämnat Häcken för holländska toppklubben Feyenoord.

Sundsvall var stundtals tillbakapressat i början av matchen, men samlade sig och fick mera av spelet. I 36:e minuten kom 1-1. Pa Amat Dibba sprang på en löpboll från Sebastian Rajalakso, och sköt ur vänsterläge nära bortre stolpen. Det var åttonde allsvenska målet i år för kvicke Dibba.

Sundsvall-chanser

Gästerna började också bäst efter paus. Men Häcken tog ledningen igen genom holländaren Michiel Hemmen, som petade in returen när Lloyd Saxton i Sundsvallsmålet räddat ett skott från Nasiru Mohammed.

Det var dock Sundsvall som skapade flest heta chanser i andra halvlek. Peter Abrahamsson i Häckenmålet fick göra en rad fina räddningar.

I 83:e minuten avgjorde Häcken genom Dardan Rexhepi, som sprang på en lång passning och lyfte in 3-1 förbi utrusande Saxton.