TV: Häcken tappade poäng i Östersund efter snabba kvitteringen - går ändå upp i tabelltopp

Trots att det på förhand var de mest täta försvaren i allsvenskan som möttes var det ingen brist på målchanser när Östersund och Häcken i dag delade på poängen.
- Jag tycker att vi borde ha gjort något mål i andra halvlek och vunnit matchen, säger Häckens Erik Friberg till C More.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Efter sju spelade omgångar av allsvenskan var Häcken och Östersund de lag som släppt in minst respektive näst mins av alla lag. Trots det blev dagens möte mellan de två lagen på ett mulet Jämtkraft Arena en tillställning med många målchanser.

Häcken inledde matchen bäst med ett par halvchanser, men matchens första riktigt heta chans kom efter drygt tio minuter då Jamie Hopcutt sköt över i ett bra läge.

Häcken skulle sedan ta ledningen efter 26 minuters spel, när man vann bollen på offensiv planhalva och till slut fick fram den till Alexander Jeremejeff, som satte bollen i nät till 1-0.

Ledningen stod sig dock bara i två minuter. Sedan hittade Thomas Isherwood rätt på en hörna och knoppade in 1-1.

Båda lagen hade chanser att göra fler mål i den första halvleken, men när domaren blåste för halvtid stod det fortsatt 1-1.

Den andra halvleken blev mållös, men båda lagen hade chanser att göra ytterligare mål för att få med sig alla tre poängen ifrån matchen.

- Jag tycker att vi borde ha gjort något mål i andra halvlek och vunnit matchen, säger Häckens Erik Friberg till C More efter matchen.

Krysset gör att Häcken går upp i tabelltopp på 14 poäng, men med en match mer spelad än de flesta andra toppkonurrenterna. Östersund går upp på femte plats, men även de med en match mer spelad än många av lagen omkring sig i tabellen.

I nästa omgång tar Häcken emot Kalmar FF på Bravida Arena, medan Östersund gästar Hammarby i Stockholm.

Östersund: Mohlin - Ssewankambo, Sonko Sundberg, Isherwood, Pettersson - Tekie, Colkett - Fritzson, Hopcutt, Weymans - Islamovic.

Häcken: Abrahamsson - Ekpolo, Toivio, Hammar, Arkivuo - Friberg, Faltsetas - Yasin, Irandust, Paulinho - Jeremejeff.