TV: Häcken vände och vann - Johansson sen matchhjälte

Stabil 2-1-seger borta mot Örebro i förra omgången.

På Ullevi dröjde det till slutminuterna innan Häcken kunde avgöra returmötet. Återigen 2-1 till laget från Hisingen.

- Vi gör en bättre prestation än Örebro, säger tränaren Peter Gerhardsson.

Borta mot Örebro i förra omgången avgjorde Häcken inom loppet av fyra minuter och vann betryggande med 2-1.

I returmötet i Göteborg dröjde det till den 87:e minuten innan de tre poängen säkrades.

Inhopparen Joel Johansson, som bytte av Dioh Williams efter 71 minuter, sprang i djupled och kunde mellan två försvarare stöta in Björn Anklevs perfekta inlägg. 2-1 till Häcken inför 8 574 åskådare, de flesta Gothia Cup-deltagare, på Ullevi.

- Vi är värda mer än noll poäng. Det är tillfälligheter som gör att vi inte får in 2-1-målet - tillfälligheter som gör att Häcken får in 2-1-målet, säger Örebrotränaren Per-Ola Ljung.

Tränarkollegan Peter Gerhardsson höll inte med.

- Det är skicklighet som avgör fotbollsmatcher, säger Häckentränaren och fortsätter:

- Joel är den bästa forwarden vi har på att löpa i djupled i boxen. Det är ingen tillfällighet att det är han som avgör - det handlar om skicklighet, säger Gerhardsson.

Örebro hade kvarten innan två kanonlägen att avgöra. Först tvingade Patrik Haginge Häckenmålvakten Christoffer Källqvist till en reflexräddning på mållinjen och på den efterföljande hörnan prickade Haginge ribban. I princip de enda chanser som skapades under andra halvlek - för båda lagen.

- I andra halvlek kommer vi inte upp i samma kvalitet, menar Gerhardsson.

I första halvlek dominerade Häcken spelet. Trots att Örebro chocköppnade.

Redan i den fjärde minuten föll 1-0 till närkingarna när Boris Lumbana med en nickskarv satte ettan bakom Häckenmålvakten Källqvist, som såg något passiv ut i sitt agerande.

Målet blev dock starten på Häckens dominans. Och i den 22:a minuten föll kvitteringen när René Makondele i fri position mycket snyggt bredsidade in 1-1 på volley, efter inlägg från Anklev.

Örebro fick tio minuter efter Haginges dubbelchans läge att trycka på efter att Häckens Tom Söderberg såg rött efter sitt andra gula kort.

Trycket framåt uteblev dock - och segermålet föll i stället för Häcken.

Publicerad 2012-07-19 kl 22:04