TV: Häckens 18-åring matchhjälte mot Kalmar: "Riktigt skönt att få avgöra"

I förra matchen gjorde han sitt första allsvenska mål.
Mot Kalmar blev Häckens 18-åring Daleho Irandust matchhjälte med enda målet.
- Det känns oerhört viktigt att ta de här tre poängen, säger Irandust till C More.

Häcken fick tillbaka Alexander Farnerud efter tre matchers frånvaro på grund av ett krånglande lår. Stjärnan tog plats från start mot Kalmar och 18-årige Daleho Irandust fick därför inleda på bänken. Men talangen skulle spela en stor roll i matchen ändå.

KFF skapade vassa lägen tidigt i matchen. I den fjärde minuten styrde Tobias Eriksson bollen mot den första stolpen med Peter Abrahamsson stod för en stark fotparad. På den efterföljande hörnan var målvakten på nytt bra med när Mahmoud Eid avslutade.

Matchen var länge mållös. Men i den 79:e minuten spräcktes nollan när Egzon Binaku hittade fram till Daleho Irandust. 18-åringen avslutade via KFF:s Emin Nouri och in till 1-0 för Häcken

Talangen gjorde sitt första allsvenska mål senast mot Sirius och följde alltså upp med ett nytt som inhoppare.

Målet blev avgörande för Häcken som vann matchen med 1-0.

- Det känns oerhört viktigt att ta de här tre poängen. Mot Sirius tappade vi i slutet. Det känns gött att få hålla igen och vinna med 1-0, det är ett härligt resultat. Och riktigt skönt att få avgöra, säger Irandust till C More.

Irandust hade inga problem med att petas från start.

- Jag hade en känsla av att det kunde hända när vi hade alla spelare tillbaka. Vi har en riktigt bra trupp och gör det ganska bra. Jag tog det inte så dåligt. Micke (Stahre, huvudtränare) snackade med mig också, han sa att det inte var en petning. Utan det var bara att ta det, och jag fick mina 45 minuter.

Avgörandet kom turligt via KFF-försvararen Emin Nouri.

- Jag siktar mot bortre, men den träffar backen och styrs in i främre. Mål är mål, säger Irandust.

Lagens startelvor:

Kalmar FF: Hägg-Johansson - Nouri, Biskupovic, Elm, Thorbjörnsson - Eriksson, Romario, Hallberg, Larsson - Sachpekidis, Eid.

Häcken: Abrahamsson - Andersson, Wahlström, Ojala, Arkivuo - Mohammed, Berggren, Abubakari, Paulinho - Farnerud - Kamara.

SISTA CHANSEN: Tävla och vinn exklusiva VIP-paket till Stockholmsderbyt.