POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

TV: Häckens dubbla övertidsmål sänkte Hammarby

På övertid gjorde BK Häcken två mål och besegrade Hammarby med 2-0. Publiken på Ullevi bjöds dock inte på någon större underhållning. Det var på övertid det hände. Först gjorde Erik Friberg 1-0 i andra övertidsminuten. En minut senare gjorde Paulinho 2-0. Tre viktiga poäng till Häcken.

Det blev en mycket händelsefattig inledning på matchen. Varken Häcken eller Hammarby skapade några större farligheter i den första halvleken. Publiken bjöds på en tempofattig fotboll utan skönspel.

I den första halvleken hade Hammarby tre avslut på mål och Häcken inte ett enda. Men målvakten Christoffer Källqvist hade inga som helst problem med Hammarbys svaga avslut. Rami Shaabans största problem i Hammarbys mål var att han fick solen i ögonen.

Häckens första avslut på mål kom i 53:e minuten när Mathias Ranégie nickade på en vänsterhörna, men Rami Shaaban var snabbt nere vid stolproten och tippade bollen till en ny hörna.

Tempot höjdes inte på något sätt i den andra halvleken. Inget av lagen fick någon ordentlig ordning på sitt passningsspel - det var många felpassningar. Det var fortsatt få målchanser som skapades.

Bästa chansen, innan målen, hade Häckens Josef Karlsson i 79:e minuten. På en hörna från vänster blev han helt ensam vid bortre stolpen, men missade bollen när han skulle stöta in den förbi en överspelad Shaaban.

Men Häcken vann till slut - och får nu lite mer andrum i bottenstriden. Hammarby däremot är farligt nära, bara en poäng från kvalplatsen.

TT

Publicerad 2009-07-16 kl 22:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå