Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Haglund om Elfsborgs ungdomsverksamhet: "En saga"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Elfsborgs manager Magnus Haglund tror att flera nya, unga, namn kommer att få visa upp sig i allsvenskan 2016 för Borås-klubben.
- Det finns alla chanser för det, säger Haglund till C More. 

Elfsborg är bland de bästa klubbarna i Europa på att ta fram egna spelare. Under onsdagen spelade man sextondelsfinal i Uefa Youth League mot Real Madrid.

I en intervju med C More i samband med träningsmatchen mot Odd från Norge berättade managern Magnus Haglund om sina tankar kring Borås-klubbens ungdomsverksamhet.

- Det har varit som en saga. För 15 år sedan hade vi ingen ungdomsverksamhet och nu har vi byggt upp den till att spela en Uefa Youth League-match mot Real Madrid och i mångt mycket hålla jämna steg med dem, säger Haglund.

- Det har varit en fantastisk utveckling. Vi har många i A-truppen som kommer från vår egen verksamhet och tillväxten är fantastisk. Därför har vi inte så många spelare utifrån och vi har inte värvat spelare från världens alla hörn. Vi försöker ta fram egna spelare.

Magnus Haglund tror att en del nya, unga, namn kommer att få chansen i allsvenskan i år. Han pekar framför allt på de spelare i A-truppen som har lärlingskontrakt. Det är spelare som Viktor Nilsson, Liridon Gashi, Rasmus Rosenqvist och David Olsson.

- Jag tror det är några stycken som vi kommer få se. Det finns alla chanser för det, säger Haglund.

Se intervjun i spelaren ovan.

SÅ SER DU FÖRSÄSONGEN OCH SVENSKA CUPEN

Allsvenska uppladningen på C More

Se allt från den allsvenska uppladdningen - skaffa C Mores sportpaket här! Alla matcher i storsatsningen hittar du HÄR!

Publicerad 2016-02-11 kl 14:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons