TV: Hallenius upp i ensam skytteligaledning - sänkte FFF med dubbla mål

Linus Hallenius är glödhet.
I 3-1-segern mot Falkenberg gjorde skyttekungen två mål.
- Jag har blivit bättre på att göra de där måltjuvsmålen, säger Hallenius till C More.

Se höjdpunkterna från matchen mellan Sundsvall och Falkenberg i spelaren.

Linus Hallenius slutade på en andraplats i skytteligan förra säsongen. I år verkar han ha siktet inställt på att toppa den ligan när säsongen summeras. Anfallaren svarade för två mål i 3-1-segern mot Falkenberg.

Efter en stark inledning av Falkenberg tog Sundsvall över kommandot. Och hemmalaget tog ledningen precis före paus. Efter en stökig situation i straffrområrder träffade först David Batanero stolpen och på den efterföljande returen satte Linus Hallenius dit 1-0.

I den andra halvleken höll han sig framme igen, Hallenius. I den 66:e minuten frispelade Oliver Berg anfallaren och den notoriske målskytten var iskall och placerade in 2-0. Hallenius sjätte ligamål för säsongen och därmed leder han skytteligan.

- Det är alltid kul att göra mål, fortsätter Hallenius.

Med bara minuter kvar reducerade FFF:s John Chibuike på straff. Då klev Peter Wilson, som bara varit på planen i en minut, fram och placerade in avgörande 3-1.

Därmed är Sundsvall sjua i allsvenskan och har spelat ihop åtta poäng på sex matcher. Falkenberg ligger sist på samma poäng som AFC, fyra till antalet.

Se höjdpunkterna från matchen mellan Sundsvall och Falkenberg i spelaren ovan.

Lagens startelvor:

Sundsvall: Eskelinen - Gracia, Björkander, Blomqvist - Tamimi, Batanero, Ciercoles, Konate - Sema, Hallenius, Berg.

Falkenberg: Brattberg - Brink Joza, Johansson, Karlsson, Ericsson - Wede, Mathiesen, Björkengren - Carlsson, Peter, Östlind.