TV: Halmstad behövde tre - tog bara en poäng

Nu är superettan mycket nära för Halmstad.
Efter 2-2 hemma mot Gefle krävs ett mindre mirakel för att hålla kvar hallänningarna i allsvenskan.

Regnet vräkte ner som en konstant dusch, gula löv prydde planen och läktarna gapade så tomma, 2305 åskådare, att spelarnas röster hördes över Örjans vall. En inramning som inte direkt andades allsvenskan.

Mycket tyder också på att Halmstad får ta sig an superettan nästa år.

Seger hemma mot Gefle på måndagskvällen var i stort sett ett måste. Därför får 2-2 i princip ses som ett nederlag.

-Vi skulle ha vunnit så klart, det räcker inte med en poäng i det läget vi befinner oss i. Vi måste ha segrar, särskilt när de andra lagen i botten vinner, erkände Halmstads lagkapten Karl-Johan Johnsson.

Känns det som att det är kört nu?

-Det är en jättesvår uppgift och vi blir hjältar om vi klarar det här. Vi får fortsätta kämpa, det kan vi alltid göra, sade Johnsson.

Nio poäng upp

Halmstad har nu nio poäng upp till Trelleborg på kvalplats med sex omgångar kvar.

Full pott krävs förmodligen för att rädda kontraktet.

Det var lite muntrare miner hos gästerna. Efter en blytung period har nu Gefle tre raka utan förlust och kontraktet ser ut att vara säkrat.

Mycket tack vare att anfallarna Mikael Dahlberg och Jakob Orlov fortsätter att producera mål. Duon stod för Gefles båda mål. Dahlberg krutade in sin nionde fullträff i och med 2-1 i den 36:e minuten.

-Pär (Asp) slog en bra passning och jag vände om och sköt. Det kändes bra att jag sköt och inte sökte en passning, sade Dahlberg.

Före den fullträffen hade publiken fått se två klassmål. Först Orlovs 1-0 där anfallsfyndet sprintade förbi Viktor Ljung, rundade Karl-Johan Johnsson i målet och rullade i svår vinkel in ledningsmålet. Orlovs sjunde mål för säsongen.

Drömträff

Därefter bjöd Michael Görlitz på en riktig drömträff. På volley fick han en märklig båge på bollen som damp in i målet över en paff Mattias Hugosson.
Halmstads kvittering i den 72:a minuten stod Joe Sise för när han nickade in bollen.
Trots krysset och att Gefle nu har nio poäng att gå på till kvalplatsen vägrar tabelltian att ta ut något i förskott.

-Vi kan inte säga att det är klart än. Men vi hade som målsättning att nå topp tio inför säsongen och den lever ju i allra högsta grad, sade Dahlberg.

Pär Andersson/TT

Publicerad 2011-09-12 kl 22:39

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.