TV: Halmstad krossade J-Södra med 6-1 - 4-0 efter 20 minuter

Halmstad hade inför matchen gjort fem mål på hemmaplan i årets allsvenska.
I dag gjorde de sex mål - och utklassade J-Södra med 6-1.

Det här blev en minst sagt speciell eftermiddag för både Halmstad och J-Södra.

Hemmalaget körde i gång rejält direkt. Redan efter fyra minuter kom matchens första mål när Kosuke Kinoshita gjorde ett fantastiskt förarbete nere vid kortsidan innan han satte in en passning snett bakåt i straffområdet. Andreas Bengtsson placerade in bollen på ett tillslag och gav Halmstad 1-0.

Fyra minuter senare kom också 2-0. Det var debutantet Höskuldur Gunnlaugsson som i straffområdet lyckades få en fot på bollen som gick in bredvid J-Södras målvakt. Det var ingen fantastisk försvarsinsats av bortalaget.

Och den här matchen fortsatte ungefär så - med mål på mål.

För Halmstad gjorde också 3-0 efter 16 minuter. Det var då Johan Oremo som på volley satte in bollen efter ett inlägg av målskytten Bengtsson. Fyra minuter senare gjorde samme man även 4-0 när Kinoshita gjorde ännu ett starkt förarbete och försökte sig på ett avslut som Oremo kunde peta in.

I den 24:e minuten gjorde J-Södra ett dubbelbyte för att försöka ta sig in i matchen. Ut gick Tom Siwe och Fredric Fendrich, in kom Stian Aasmundsen  och Alejandro Fernández Portillo. Efter bytena backade J-Södra hem rejält och kunde gå till halvtid utan fler insläppta mål.

Den första halvleken slutade 4-0.

I den andra halvleken började J-Södra betydligt bättre än i den första halvleken, men trots det lyckades Halmstad utöka sin ledning till 5-0. Det var Oremo som spelade fram till Sead Haksabanovic som la in bollen.

I den 70:e minuten klev också Aboubakar Keita in i målprotokollet med matchens sjätte mål. Efter ett misslyckat hemåtpass snappade Keita upp bollen och la in den i mål.

Det sjätte målet innebar att Halmstad gjort fler mål i matchen än i alla deras allsvenska hemmamatcher hittills under säsongen tillsammans.

J-Södra fick till slut in ett tröstmål med fem minuter kvar av matchen när Daryl Smylie placerade in bollen till 6-1. Det blev också matchens sista mål.

Med Igor krujl vid rodret har Halmstad nu spelat två oavgjorda matcher och vunnit en.

Halmstad: Pettersson - Westerberg, Johansson, Berntsson, Bengtsson - Gunnlaugsson, Pekalski, Keita, Haksabanovic - Oremo, Kinoshita.

J-Södra: Cajtoft - Tamimi, Calisir, Karlsson, Siwe - Gojani, Fendrich - Kozica, Smylie, Thelin - Olsson.