TV: Hamad frälste Bajen i toppmötet med Örebro

Hammarby är fortfarande obesegrat och leder årets allsvenska.
Borta mot Örebro blev Jiloan Hamad stor hjälte när han skickade in 2-1 med tio minuter kvar.
- Jag sa till mig själv innan matchen att får du ett bra läge, skjut, säger Hamad till C More efter matchen.

Se höjdpunkterna från matchen mellan Örebro och Hammarby i spelaren.

Trots att Pa Dibba gjorde hattrick i Hammarbys senaste möte med Gif Sundsvall fick anfallaren inte chansen från start när laget mötte Örebro på bortaplan. Istället fick mittfältaren Imad Khalili förtroende från start.

Hemmalagets startelva bjöd inte på några överraskningar. Daniel Björnkvist, som fick en smäll på träning inför mötet med Hammarby, fanns med i ÖSK:s startelva. Således ställde Närkelaget upp med samma uppställning som senast borta mot Sirius.

Under matchens inledande tio minuter hade Hammarby bollen medan Örebro låg rätt i position för att kunna ställa om. Däremot hade båda lagen svårt att skapa chanser ändå fram till den 13 minuten. Michael Omoh testade avslut för Örebro och Johan Wiland släppte retur rakt ut, som hemmalagets Kennedy Igboananike var först på. Anfallaren tryckte in bollen bakom Hammarbymålvakten. Hans femte mål för säsongen.

Men Igboananike fick inte vara kvar halvleken ut. I slutskedet drog anfallaren på sig ett rött kort.

- Han kommer in ganska tufft, det ser man. Men det var inte så att man tänkte på det röda kortet direkt, sa C Mores expert Anders Andersson om situationen.

I andra halvlek gjorde Hammarby ett byte när Mads Fenger, som varit skadeförföljd, gjorde comeback när han ersatte Mats Solheim. Och laget skulle också kvitterade tämligen omgående i den andra halvleken. Bollen hamnade ute hos högerbacken Simon Sandberg som skickade in bollen till Nikola Djurdjic. Serben gjorde inget misstag utan stötte in kvitteringen för Bajen, hans fjärde mål för säsongen.

Efter ledningsmålet tog bortalaget över allt mer, även om Örebro inte kändes ofarliga i sina omställningar.

Med 20 minuter kvar åkte Hammarby på en skadesmäll när Simon Sandberg fick lämna plan. Han ersattes av islänningen Arnor Smarason som fick vara med på plan när matchen skulle avgöras. Bara ett par minuter senare fick hammarbys Jiloan Hamad bollen utanför straffområdet och testade lyckan från distans. Bollen träffade Örebros Brendan Hines Ike och styurdes in i mål bakom Örebromålvakten Oscar Jansson. Målet var Hamads sjätte för säsongen.

- Jag sa till mig själv innan matchen att får du ett läge, skjut, säger Hamad till C More efter matchen.

Hamad fick problem med en vadskada.

- Det bara högg till, men vi får undersöka saken närmare imorgon, säger han.

Nästa vecka möter Hammarby först Malmö FF för att sedan möta AIK i lagets andra derby för säsongen.

- Vi har Malmö hemma på onsdag och sen har vi AIK, det är två fantastiska matcher. Nu ska vi rida på den här vågen och se till att klämma de andra två motståndarna också, säger Hamad efter matchen.

Efter Hammarbys ledningsmål flyttade hemmalaget upp positionerna och tryckte på för en kvittering, men hade problem att skapa de riktigt farliga chanserna och Hammarby kunde hålla undan till seger.

Efter slutsignal tappade hemmalagets Johan Mårtensson humöret och fick ett direkt rött kort efter en dispyt med en assisterande domare. Mårtensson riskerar nu att stängas av i flera matcher utöver den avstängning som automatiskt följer med ett rött kort.

Örebro: Jansson - Lorentzson, Almebäck, Hines-Ike - Björnquist, Gerzic, Mårtensson, Rogic - Omoh, Igboananike, Besara.

Hammarby: Wiland - Sandberg, Paulsen, Fällman, Solheim - Andersen, Tankovic, Junior - Khalili, Djurdjic, Hamad.