Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
1:39

Foto: TV4/Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

TV: Hamad om Michelsen: "Det var ganska oväntat"

Jakob Michelsen får sparken av Hammarby.
Mittfältsstjärnan Jiloan Hamad menar att dansken kom in i klubben i ett svårt läge.
- Det var ganska otacksamt att ta över som tränare när det var mycket ändringar, säger Hamad.

Jakob Michelsen sparkas som tränare för Hammarby, det beskedet kom från klubben under torsdagsförmiddagen. Bara minuer efter nyheten intervjuade Fotbollskanalen Bajen-stjärnan Jiloan Hamad på landslagets januariturné i Abu Dhabi. Mittfältaren sa då så här om beskedet:

- Jag fick reda på det ganska nyligen, men jag har vetat såklart att det är någonting på gång. Även om man har fått läsa det i media så har jag faktiskt haft samtal också med tränaren. Vi får se vad som händer nu, säger Hamad.

Hur fungerade ni ihop och vad tycker du om beslutet?
- Vi fungerade bra ihop. Han och jag och hela laget, vi har inte haft några interna problem alls. Samarbetet har fungerat bra. Sedan är det väl att förra säsongen var kanske inte den bästa prestationen. Men samtidigt är det mycket nytt också, så det var ganska otacksamt att ta över som tränare när det var mycket ändringar.

ANNONS

Hamad menar att det för egen del inte påverkar att Hammarby nu byter tränare inför den nya säsongen.

- Jag tror att klubben kommer att göra ett bra jobb när de ska välja vem som ska ta över. Sedan för egen del påverkar det mig inte så mycket. Jag vet min roll i laget. Jag vet vad jag kan och jag har mina egna personliga målsättningar och klubben har sina och så får man rätta sig efter det, men det påverkar inte så mycket.

Hamad utvecklar senare för Fotbollskanalen och menar att det var ett lite chockartat besked.

- Det var det faktiskt, han skulle få tre transferfönster att bygga liksom. Jag tror det var ganska oväntat ändå. Men samtidigt har klubben tagit ett beslut, och det måste ligga någonting i det. De är kanske inte nöjda ändå efter ett helt år, kanske sättet vi spelade på.

Är du förvånad själv över att du inte fått någon info?

ANNONS
- Alltså, det har varit svårt. Jag hade ett samtal med Jakob, jag tror han ringde runt till tre-fyra spelare som jag tror han kände var lite tongivande i omklädningsrummet. Så han pratade med mig för några dagar sedan, då sa han att det kan vara något att han kan få gå vidare och tackade och att det var kul att vara här. Men han visste inte om vi skulle ses i januari så jag tror inte han visste förrän i går eller i dag. Han var ändå någorlunda insatt och visste att det kunde hända någonting. Så då ville han ringa och förklara, jag tror till mig, Kennedy (Bakircioglu) och Smarason (Arnor). Jag tror han ringde oss tre, bara för att ge en update. För vi har läst mycket i media, så jag tror att han kände att det var bra om vi har koll. För jag hade faktiskt tänkt ringa honom men han hann före.
ANNONS

Vad tror du Hammarby behöver för tränare nu då? Axén har ju tackat nej.
- Okej, på grund av? AIK-tatueringen eller? (skratt) Nä, jag skojade. Vad behöver vi för tränare? Vi har ju Stefan (Billborn) och Pablo (Pinones-Arce) som är väldigt duktiga. Stefan som har väldigt många bra idéer och vill spela den här lite nya fotbollen. Om du kollar lag ute i Europa, även vissa allsvenska lag, så har fotbollen börjat ändra sig litegrann. Så en modern tränare om man får kalla det så. Som vill mycket och som är ganska kaxig av sig, som vågar sticka ut hakan. Klubben har alla förutsättningar nu för att lyckas. Vi kommer att bygga en ny träningsanläggning, vi har en publik som är nummer ett i Skandinavien, det är Stockholm, det är en storklubb. Det enda som saknas egentligen är det sportsliga, och det är där Jesper (Jansson) har kommit in och det är där klubben har börjat prata om att vi måste våga prata om att vi ska komma i toppen. Och jag tycker att vi har material till det, det är klart att vi behöver lite förstärkning. Men en tränare som vill vara där uppe i toppen.

ANNONS
Publicerad 2018-01-04 kl 10:11
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto