TV: Hammarby klättrar i tabellen efter ny seger - fortsatt tungt för ÖSK

Hammarby tog ledningen direkt mot Örebro - och släppte den aldrig.
Nu klättrar de grönvita i den allsvenska tabellen.
- Saker börjar sitta lite för oss, säger Mohanad Jeahze till Discovery+.

När startelvorna presenterades stod det klart att båda lagen gjorde förändringar på målvaktsposten. Mergim Krasniqi ersatte Bobby Allain, som strukits sent, i ÖSK-målet och gjorde därmed allsvensk debut. Hammarby valde samtidigt att bänka David Ousted till förmån för Oliver Dovin mellan stolparna. Dessutom gjorde nyförvärvet Björn Paulsen sin första allsvenska match för Hammarby efter återkomsten tidigare i sommar.

ÖSK värvade nyligen både Jiloan Hamad och Nahir Besara, men ingen av dem kom till spel i dagens match.

Hammarby fick en drömstart i matchen då Astrit Selmani höll sig framme och satte 1-0 redan efter knappt 30 sekunders spel av den första halvleken, framspelad av David Accam. Målet var Selamis andra i allsvenskan för säsongen.

- I och med att det var så tidigt tänker man inte så mycket. Det var otroligt skönt. Men sedan ska vi göra något till också, tycker jag, sade Selmani till Discovery+ i halvtid.

En kvart in i matchen hade Accam ett jätteläge att öka Hammarbys ledning, men Mergim Krasniqi stod för en fin räddning från nära håll.

I upptakten av den andra halvleken var Örebro nära att kvittera när Kevin Walker fick till ett bra avslut på frispark, ett skott som tvingade Oliver Dovin i Bajens mål till en jätteräddning.

Istället var det Hammarby som skulle utöka till 2-0. I den 69:e minuten hittade Akinkunmi Amoo ut med en passning till Mohanad Jeahze som med en läcker chipplyftning satte 2-0 i bortre krysset. Men var det verkligen ett avslut?

- De som vet, de vet, säger Jeahze till Discovery+ med ett skratt efter matchen.

- Det är klart att jag ser Accam på bortre, dit jag vill chippa den. Slår man in den i den ytan blir det farligt.

2-0 blev också slutresultatet i matchen, vilket gör att Hammarby klättrar förbi IFK Norrköping, som samtidigt förlorade hemma mot Häcken, i den allsvenska tabellen. Bajen ligger på femte plats efter elva omgångar.

- Jag tycker att saker börjar sitta lite. Det var lite fram och tillbaka mot Degerfors. I dag tycker jag att vi får 90 rätt bra minuter, säger Jeahze till Discovery+.

Örebro ligger kvar på sista plats i tabellen, med en poäng upp till Östersund på kvalplats och tre upp till säker mark. Man har nu fem raka förluster i allsvenskan.

I nästa omgång möter Hammarby IFK Norrköping borta, medan Örebro tar emot AIK på Behrn Arena.

Örebro: Krasniqi - Ali, Almebäck, Hjertstrand, Wright - Collander, Walker, Mårtensson, Gall - Hümmet, Seger.

Hammarby: Dovin - Paulsen, Ouattara, Fjoluson, Jeahze - Bojanic, Fenger, Sher - Ludwigson, Selmani, Accam.