TV: Hammarby-seger i premiären - dubbla Tankovic-mål sänkte ÖFK

Muamer Tankovic stod för en stark fjolårssäsong - och inledde i dag även allsvenska säsongen 2020 starkt med två fullträffar när Hammarby slog Östersund.

Se Sporten med Tankovics långskott till 2-0 i spelaren.

Allsvenskan är igång efter att premiären förskjutits på grund av coronaepidemin. Det av många guldtippade Hammarby inledde i dag sin säsong med att ta emot Östersund på ett åskådartomt Tele2 Arena.

I Hammarby gick nyförvärvet Paulinho in från start, vilket placerade Aron Johannsson på bänken. I ÖFK tog Eirik Haugen Thomas Isherwoods plats i mittförsvaret.

Hammarby fick straff efter en knapp kvarts spel efter att Alexander Kacaniklic blivit dragen i tröjan i straffområdet. Paulinho klev fram - men Aly Keita i ÖFK:s mål kastade sig och räddade straffen.

Strax innan halvtid skulle dock Hammarby ta ledningen. Muamer Tankovic rann igenom efter passning från Darijan Bojanic och placerade kallt in 1-0.

- Jag är jätteglad. Det här är bara början, sade Tankovic till Dplay i paus.

I den andra halvleken slog Tankovic till igen för Hammarby med ett lurigt långskott, som Keita i ÖFK-målet nog ändå borde ha tagit, till 2-0.

Östersund var nära en reducering då man träffade stolpen två gånger om med drygt fem minuter kvar, men 2-0 stod sig matchen ut.

I nästa omgång ställs Hammarby mot Elfsborg på bortaplan, medan ÖFK tar emot Sirius.

Se Sporten med Tankovics långskott till 2-0 i spelaren ovan.

Hammarby: Ousted - Söderström, Fenger, Fällman, Widgren - Andersen, Bojanic - Kacaniklic, A. Khalili, Tankovic - Paulinho.

Östersund: Keita - Mukiibi, Sonko Sundberg, Haugan, Weymans - Colkett, Amin, Ssewankambo - Hörberg, Kadiri, Kroon.