TV: Hammarby segrade i Zengins comeback - Dibba avgjorde mot Peking

STOCKHOLM. Hammarby vann sitt allsvenska genrep mot IFK Norrköping.
Hemma på Tele2 Arena blev det seger med 3-2, när Erkan Zengin gjorde comeback i grönvitt.
- Han var helt okej och kommer bli ännu bättre, säger Bajens tränare Stefan Billborn.

Under söndagen spelade Hammarby mot IFK Norrköping, i ett genrep inför den allsvenska premiären nästa helg. Drabbningen spelades på Tele2 Arena, inför 4 343 åskådare, och slutade 3-2 till Bajen.

Redan efter sju minuter tog Hammarby ledningen, genom högeryttern Imad Khalili. Han drev fram på offensiv planhalva och dundrade in 1-0 i ena hörnet från en position någon meter utanför straffområdeslinjen.

Därefter började Norrköping skapa flera chanser. I den 14:e minuten kvitterade Gudmundur Thorarinsson. Den isländske mittfältaren drog till med ett skott utifrån som touchade på en Bajen-försvarare och ställde keepern Davor Blazevic helt.

Några minuter senare missade Kalle Holmberg ett vasst läge inne i straffområdet, och kort därefter pangade Hampus Lönn in 2-1 för Norrköping. David Moberg Karlsson hittade ut med en klack till Simon Skrabb på högerkanten, och finländarens inlägg dundrade Lönn in i det bortre hörnet.

I den 22:a minuten var Peking nära att göra 3-1, när Hammarby-keepern Davor Blazevic gav bort bollen till en fristående David Moberg Karlsson, vars avslut dock touchade Blazevic och gick någon decimeter utanför ena stolpen.

Hammarbys anfallsvärvning Nikola Djurdjic, som startade matchen, var ytterst nära att kvittera till 2-2 i den 38:e minuten - efter ett inspel snett inåt bakåt av ytterbacken Simon Sandberg. Men trots att Djurdjic fick chansen att avsluta från nära håll gick hans skott tätt utanför stolpen.

I den 41:a minuten bröt sig Hampus Lönn loss till ett friläge efter att Hammarbys Björn Paulsen passat rakt på honom, men Norrköping-spelaren sköt rakt på Bajens målvakt. Tre minuter senare satte istället Hammarby 2-2. Lagkaptenen Kennedy Bakircioglu knorrade in en frispark i ena hörnet.

Den andra halvleken blev mer händelsefattig. I den 68:e minuten hoppade dock Hammarbys återvändande stjärnvärvning Erkan Zengin in och fick stående ovationer av publiken på Tele2 Arena. Åtta minuter senare gjorde Hammarby 3-2. Offensive Muamer Tankovic hittade fram med en djupledsboll till inhoppande anfallaren Pa Dibba, som därefter lyckades rulla in bollen i nät bakom Isak Pettersson.

Nämnde Tankovic var sedan nära att dra in ett långskott till 4-2, i den 83:e minuten. Men avslutet gick utanför ena stolpen.

Matchen slutade 3-2 till Hammarby. Noterbart är också att båda lagen saknade en rad spelare, dels på grund av skador men också på grund av landslagsuppdrag.

- Det kan gå riktigt bra för oss i år. Vi mötte Norrköping, som också är ett topplag, och vi spelade ut dem i andra halvlek. Allt kan hända i allsvenskan. Det kommer gå bra tror jag. Vi ska sikta på topp fem, säger Erkan Zengin till C More.

- Vi är laddade och klara. Vi är redo för allsvenskan nu.

Norrköpings tränare Jens Gustafsson var på presskonferensen efter matchen relativt nöjd med lagets första halvlek, men missnöjd med de sista 45 minuterna.

- Vi visste att det här var ett genrep där vi skulle spela med många spelare som inte spelat på den här nivån tidigare, vilket speglade matchbilden ju längre tiden gick. Hammarby tog över mer och mer. I första halvlek spelade vi helt okej och då borde vi förvaltat fler chanser, säger Gustafsson.

Hammarbys tränare Stefan Billborn:

- Jag tycker inte vi gjorde en så jättebra första halvlek, även om den inte är usel. Vi hade dåligt tålamod i vårt passningsspel och var inte så bra individuellt i vår pressteknik. De fick springa förbi oss när vi trodde att vi har press på bollhållaren, vilket skapade lite konstiga situationer. I andra halvlek hade vi mer tålamod när vi hade bollen. Norrköping blev väldigt djupa, så när vi tappade bollen kunde vi sätta press och då slog de långt. Då vann vi tillbaka bollen. Vi borde gjort två eller tre mål till i andra halvlek.