IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Hammarby-Djurgården. Tele2 arena. Publik? åtta - plus ett gäng livliga hemmasupportrar i logerna.

Den första heta målchansen kom efter knappt fem minuter. Djurgårdens Magnus Eriksson tog sig loss centralt, precis utanför straffområdet, vände upp, och sköt med högern. Avslutet gick en halvmeter utanför David Ousteds vänstra stolpe. En stund senare fick Kalle Holmberg ett liknande läge, men även det skottet gick utanför.

I den 20:e minuten såg Astrit Selmani ut att komma fri från halva plan. Anfallaren låg en meter in på egen planhalva när bollen spelades, men trots det vinkade assisterande domaren för offside. Något som upprörda starka känslor i hemmalägret.

Fem minuter senare drabbades Djurgården av ett tungt bakslag. Målvakten Aleksandr Vasiutin skadade sig i samband med en utspark, och tvingades utgå med ett lindat lår. In kom Tommi Vaiho - som gjorde säsongsdebut i allsvenskan.

I den 41:e minuten var Hammarby centimeter från att ta ledningen. Selmani kom fri och avslutade med vänstern. Vaiho lyckades få en hand på bollen vilket gjorde att farten saktades ner. Långsamt rullade bollen mot mållinjen, men med några decimeter kvar kom Jacob Une Larsson och rensade undan.

Trots Hammarbys läge var det Djurgården som skulle ta ledningen strax innan paus. Edward Chilufya hittade Kalle Holmberg centralt, som smekte upp bollen i krysset. Anfallarens första allsvenska mål för säsongen.

I paus tvingades Une Larsson utgå. Försvararen, som bröt senast mot Östersund, fick återigen problem med skadekänning, och tvingades bryta. Även Nicklas Bärkroth gick av och ersattes av Haris Radetinac.

Andra halvlek hann knappt börja innan Hammarby skulle kvittera. Från höger i straffområdet hittade Selmani Gustav Ludwigson, som tryckte in 1-1. Anmärkningsvärt var att 0-1 kom i 49:e minuten (första halvlek) medan 1-1 prickades in i den 48:e minuten (andra halvlek).

I den 56:e minuten small det igen. Hammarby lyckades inte rensa undan en defensiv hörna. I andrabollsytan kom Hampus Finndell och tryckte in 1-2 genom en läcker saxspark.

Efter den ursinniga starten på andra halvlek sjönk tempot med timmen spelad. Och fram till kvarten kvar var känslan att Djurgården hade kontroll på matchen.

Då hände det som alla Hammarby-supportrar väntat på. Med tio minuter kvar vann Akinkunmi Amoo en nickduell mot Elliot Käck, och bollen hamnade hos Selmani, som dunkade in sitt första allsvenska mål i Bajen-tröjan och säkrade en derbypoäng.

- Jag skulle nog ha gjort ett till och vi skulle ha gjort fler mål, men vi gav inte upp och kom tillbaka två gånger. Det var underhållande fotboll, säger Astrit Selmani till Discovery+.

Selmani byttes ut mot slutet av matchen och det gillade han inte initialt.

- Jag vill alltid vara på planen och hjälpa laget. Jag blev frustrerad i någon sekund men sen var jag supporter utanför planen. Alla vet hur jag är. Jag älskar att vinna, och jag hade kunnat dö på planen för att vinna.

Djurgården har nu 16 poäng efter sju matcher, medan Bajen har elva poäng efter lika många omgångar i allsvenskan.

Hammarby: Ousted - Sandberg (Aziz, 82), Fenger, Fjoluson, Jeahze - Khalili, Andersen (Accam, 73), Bojanic - Amoo, Selmani (Paulinho, 83) Ludwigson

Djurgården: Vasiutin (Vaiho, 26) - Witry, Une Larsson (Löfgren, 46), Ekdal, Käck - Finndell, Schüller, Eriksson - Chilufya (Asoro, 82), Holmberg, Bärkroth (Radetinac, 46).

-
-
Publicerad 2021-05-16 kl 19:25

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.