TV: Hammarby upp i serieledning - besegrade ÖFK och satte nytt målrekord

Hammarby är just nu i allsvensk serieledning.
Detta efter 2-1 mot ÖFK och ett färskt allsvenskt målrekord.
- Vi jobbar på och fokuserar på Häcken, säger Bajen-anfallaren Nikola Djurdjic till C More.

Hammarby bortaspelade under söndagen mot Östersunds FK på Jämtkraft Arena. Bajen jagade tre poäng för att komma ikapp Djurgården i allsvensk serieledning och gjorde det utan formstarke Vladimir Rodic i startelvan, som fick inleda på bänken.

Bara någon minut in i matchen fick däremot Rodic börja värma upp, då Nikola Djurdjic blev liggande i gräset efter en duell, men sedan kunde spela vidare. Hammarby inledde annars piggt, men utan att skapa riktigt giftiga målchanser. Det gjorde i stället hemmalaget i första halvan av matchen.

Dino Islamovic kom i mitten av första halvlek nära på fri framför mål efter en långboll och pressade Davor Blazevic till en svår räddning. Därefter fick Jämtlandslaget en dubbelchans strax före halvtid, då Simon Kroon först fick se Blazevic rädda ett avslut från nära håll, medan Felix Hörberg sedan sköt i ryggen på Mads Fenger i straffområdet. Därmed slutade första halvlek 0-0.

ÖFK var även någon minut in i andra halvlek nära att ledningsmål, då Islamovic missade öppet mål och blev i anfallet efteråt straffat för det.

Alexander Kacaniklic hittade in med bollen i straffområdet till Imad Khalili som sköt 1-0. Lite senare utökade Bajen, efter två ramträffar av Jeppe Andersen och Muamer Tankovic, till 2-0 efter nick i mål av Nikola Djurdjic. Serben gjorde därmed Bajens 71:a mål i år, vilket är nytt målrekord i allsvenskan (sedan 16-lagsserien infördes 2008) under en säsong. Tidigare hade Kalmar FF rekordet med 70 mål från säsongen 2008.

- Jag hade två minuter tidigare en dålig situation med mitt knä och blev rädd, men kom tillbaka på planen och gjorde mål. Det betydde mycket, säger Djurdjic till C More.

Hammarby släppte i slutet av matchen in ett mål efter turbulens i lagets eget straffområde, men höll undan till 2-1 och är därmed nu i tillfällig serieledning på samma poäng som Djurgården, men med bättre målskillnad. Djurgården kan under måndagen återta serieledningen genom seger eller kryss mot Örebro på Tele2 Arena. Vidare möts även Malmö FF och AIK i guldstriden på måndagen i Skåne.

- Vi hade en dålig känsla i halvtid efter en dålig första halvlek. Östersund är ett bra lag som kan spela bra fotboll och jag är överraskad över att de är där nere. Jag önskar klubben lycka i framtiden eftersom att sättet som de spelar fotboll på är bra för allsvenskan, säger Djurdjic till C More.

Östersunds FK är i sin tur tolva i allsvenskan och är fortfarande indraget i bottenstriden. ÖFK har tre poäng ner till Falkenberg på negativ kvalplats, men borde däremot inte åka ur, då laget har mycket bättre målskillnad.

Hammarby ställs i sista omgången mot Häcken på Tele2 Arena och Djurdjic vill nu enbart fokusera på den matchen.

- Vi jobbar på och fokuserar på Häcken och vad vi ska göra, säger Djurdjic.

Östersund: Keita - Mensiro, Sonko Sundberg, Isherwood, Mukiibi - Colkett, Ssewankambo - Hörberg, Amin, Kroon - Islamovic.

Hammarby: Blazevic - Sandberg, Fenger, Magyar, Solheim - Bojanic, Andersen - Kacaniklic, Djurdjic, Tankovic - Khalili.