TV: Hammarby vann i den allsvenska återkomsten

Efter sex år i Superettan gjorde idag Hammarby sin allsvenska comeback. Det blev också seger mot Häcken med 2-0.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Hammarby fick en drömstart i fotbollsallsvenskan.

Nykomlingen vann med 2—0 hemma mot Häcken efter mål från Kennedy Bakircioglü och Måns Söderqvist.

Han har skjutit klubben till SM-guld, gjort sista målet på Söderstadion och i höstas stod mittfältaren för två fullträffar i 5—0-segern mot Jönköpings Södra och såg därmed till att Hammarby tog klivet upp till allsvenskan.

Vem det handlar om?

Kennedy Bakircioglü, så klart.

Efter säsongspremiären mot Häcken på Tele2 Arena kan 34-åringen lägga till ytterligare en rad: Målskytt i Hammarbys första allsvenska match sedan 2009.

Firade med fansen

Målet kanske inte var hans snyggaste i den grönvita dressen, men det var ett mål som klubben, supportrarna, spelare och ledare har längtat efter sedan det i fjol stod klart att Hammarby, tillsammans med Gif Sundsvall, var tillbaka i den högsta divisionen.

Efter att Häckens Emil Wahlström puttat och knuffat lite för många gånger på Linus Hallenius valde domaren Mohammed Al-Hakim att blåsa i pipan och peka på straffpunkten. Bakircioglü hämtade bollen, lade den till rätta och skickade distinkt in Hammarbys 1—0-mål i den 13:e minuten bakom målvakten Peter Abrahamsson.

Vrålet på Tele2 Arena visade hur efterlängtat målet var, och Bakircioglü var inte sen med att springa ut till den ena hörnflaggan för att dela glädjen med de sjungande supportrarna.

Kvicka omställningar

Det var dock inte bara mål som hemmafansen bjöds på.

Tränaren Nanne Bergstrands fotbollsfilosofi med snabba, kvicka och farliga omställningar — främst genom Linus Hallenius och Måns Söderqvists eviga löpande — skakade om Häckenförsvaret flera gånger om under den första halvleken.

I slutet, i den 39:e minuten, gav det dessutom resultat på nytt.

Måns Söderqvist, framspelad av Nahir Besara, använde högerfotens yttersida när han läckert och otagbart placerade in 2—0 i Abrahamssons bortre hörn.

Häcken lyfte upp spelet i den andra halvleken men hade inte förmågan att luckra upp hemmaförsvaret. Det enda som gästerna åstadkom var ett par resultatlösa hörnor.

Publicerad 2015-04-04 kl 16:53

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.