Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Hamrén vill göra om allsvenskan: "Vi måste förlänga tävlingssäsongen"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Erik Hamrén

MARSEILLE/STOCKHOLM. Förbundskapten Erik Hamrén efterlyser en total omgörning av allsvenskan.
- Vi måste förlänga tävlingssäsongen, sade Hamrén på onsdagens presskonferens.

Dagen efter förlusten mot Frankrike i Marseille pratade Erik Hamrén om idéer han hade för att förändra allsvenskan.

- Vi måste förlänga tävlingssäsongen, jag förstår inte varför vi inte gör det när vi har konstgräs.. Vi skulle kunna börja allsvenskan i mars och köra hela november ut. Eller spela höst-vår för att få till det. Då kan man spela i december för att få det mer i fas med hur det är internationellt, sade Hamrén som också menade att en längre säsong skulle få till följd att spelare inte skulle vara lika trötta på exempelvis U21-samlingar om de inte matchades lika tätt i allsvenskan.

- Slutar vi i maj-juni har vi större chans ute i Europa och får lättare att behålla spelare som exempelvis Pontus Jansson som försvann till Italien när det var långt till Champions League-kvalet, fortsatte Hamrén som verkar mån om att se svenska spelare på andra arenor än de allsvenska och tog exemplet med Emil Krafth och Johan Larsson där han inte hade tagit ut Krafth om han bara sett honom i allsvenskan och inte i U21-landslaget – och tog MFF:are som övertygat i Champions League som ett annat exempel.

- Det är nyttigt för dem att spela de matcherna, det har varit bland det mest glädjande under säsongen tillsammans med U21-fragångarna. Det har gett Isaac (Kiese-Thelin) och Emil (Forsberg) stor erfarenhet att spela i Champions League.

- Det är skillnad med Johan Larsson som är jätteduktig i allsvenskan – men det är ju skillnad på hur Elfsborg spelar och hur vi spelade mot Frankrike. Ser jag att spelarna klarar et internationellt tempo i klubblaget eller med U21-landslaget så underlättar det för dem att klara sig när de är med A-landslaget.

Publicerad 2014-11-19 kl 21:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons