Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Hansen lugnar Öster: "Tänker inte värva någon"

Under måndagen presenterades Roar Hansen som ny tränare för Helsingborg, men han kommer inte att ta med sig några spelare från Öster.
– Jag har inte ens tänkt den tanken, säger han.

Under två år har Roar Hansen imponerat som tränare för Öster. Den här säsongen förde han Växjöklubben till allsvenskt spel 2013. Men trots en ny arena och en framtid som ser ljusare ut än på länge valde Hansen att lämna klubben för Helsingborg.

Men de Östersupportrar som oroar sig över att Hansen ska ta med sig någon spelare till HIF kan andas ut. Han planerar inte att värva någon adept från sitt numera gamla lag.

– Nej. Jag har, helt ärligt, inte ens funderat på det en enda gång, säger Hansen till FotbollDirekt.se

– Jag vet att de flesta sitter på kontrakt där, och jag inte har inte ens funderat på det. Jag kanske köper en Österspelare om ett år, men inte nu. Det tror jag inte.

Vill du ha med din assisterande tränare, Kalle Björklund?

– Vi ska sätta oss ner och snacka om organisationen. Vi får se vad som händer. Han har också kontrakt med Öster, så vi får se.

Har du pratat med honom om det här?

– Det är klart att jag har pratat med honom, men just nu befinner han sig i Dubai, så han är inte riktigt uppkopplad om vad som händer här hemma. Han har varit där en vecka.

Helsingborgs sportchef, Jesper Jansson, vet inte heller riktigt vad som kommer hända med den assisterande tränarposten. I HIF finns Stefan Schwarz sedan tidigare.

– Vi får väl börja det jobbet nu, framförallt Roar och jag. Vi kommer inte slänga in någon som Roar tycker att han inte kan jobba med. Det måste passa ihop och då måste han få chans att träffa inblandade parter, säger Jansson.

Har ni pratat med Öster om Kalle Björklund, hur det ser ut där?

– Inte än. Nu har vi koncentrerat oss på Roar, men sen är vi fullt medvetna om att han har varit väldigt nöjd med Kalle och sen samtidigt sitter jag och är väldigt nöjd med det folk som vi har haft här. Det ska passa ihop, med personkemi och allt.

Publicerad 2012-12-04 kl 11:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons