POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

TV: Hansson efter attacken: "Jag blir chockad"

Helsingborg hade just tagit ledningen i Skånederbyt.
Då attackerades Pär Hansson av en inrusande supporter.
- Jag blev chockad, säger målvakten till HD.se.

Det glödheta mötet mellan HIF och MFF fick en rafflande start, med sanslöst vacker inramning, 24 000 i publiken och målchanser i massor. Efter drygt en halvtimme gjorde de rödblåa gästerna 1-0 på en fin kontring, men jubelscenerna utbyttes mot kalabalik.

På andra sidan planen låg Pär Hansson omkullslagen, efter att ett knallskott detonerat framför hans ansikte. Och just som keepern skulle resa sig upp kom nästa smäll – den här gången från en individ som lämnat läktaren och nu gav sig på Hansson med ett slag.

– Jag märker att vi gör mål och hinner vända mig om - och då kommer smällen. Sedan känner jag trycket mot örat, jag blir lite chockad. Jag uppfattade inte att den där personen var på väg in. Jag stod och snackade med domaren, säger Hansson till Helsingborgs Dagblad.

Polis, ordningsvakter och lagkamrater övermannade snabbt inkräktaren. Men skandalen var ändå ett faktum. Efter en tids överläggningar beslutade domaren Stefan Johanesson att bryta matchen – för att inte återuppta den.

– Det är inte roligt. Det är inget man vill vara med om igen. Att gå ut där igen när man vet att sånt här kan hända. Det är klart att det inte är roligt, säger Pär Hansson.

Publicerad 2011-05-24 kl 23:08
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå