TV: Här är Djurdjics hattrick för HIF - på 13 minuter

58' 2-0 Djurdjic
62' 3-0 Djurdjic
71' 4-0 Djurdjic

Djurdjic placerar in 2-0 målet

Det började trögt men slutade med målkalas hemma på Olympia. Och hattrick av Nikola Djurdjic när Helsingborg slog Sundsvall med 4—0 (0-0).

Anfallaren, som lånats in med köpoption från norska Haugesund, var klockren.

- Härligt med första vinsten sedan jag kom hit, sade Nikola Djurdjic.

Tillsammans med David Accam gav han Sundsvallsförsvaret stora bekymmer.

Blixtsnabbe Accam med djupledslöpningarna.

Och Djurdjic som var på rätt plats vid rätt tillfällen.

Så förklarade han målen. Utom straffen till 3—0, då var det Accam som fälldes när Fredric Jonsson inte hängde med ghananen.

- Vi har ett bra anfall. Nu ska vi stabilisera oss på en hög nivå, sade Nikola Djurdjic.

Europa League på torsdag

Han tänkte på nästa vecka. Europa League, första matchen på torsdag, då Helsingborg möter Levante i Valencia.

- Kul, vi hoppas på något positivt därnere. De senaste matcherna har vi spelat bra, haft ledningen men tappat på slutet. Sättet vi förlorade mot AIK senast irriterar mig fortfarande.

Men det var Sundsvall som började lördagens allsvenska möte med matchens vassaste målchans före pausen med Johan Eklunds ribbträff.

Det var det enda som laget skapade.

Helsingborg styrde och ställde men islossningen kom efter pausen.

Före den var det bud på straff för hemmalaget när Nikola Djurdjic var halvmetern före Marcus Danielsson vid målgården. Djurdjic gick omkull med Danielssons ben skavandes på vaden. Domaren Bojan Pandzic friade.

- Ja, det var den solklaraste straffsituation jag varit med om i min karriär.

Men straff blev det alltså senare.

Djurdjic gjorde då ett äkta hattrick när han placerade in 3—0.

Fyra minuter tidigare sköt han 2—0 på retur efter ett skott av Mattias Lindström

Helsingborgs 1—0 rakade Accam in två minuter efter pausen. Också det på en retur efter en stolpträff.

Sellin utvisad

Rena raset alltså för Sundsvall med tre mål i baken på en kvart.

Inte nog med det. I den 68:e minuten blev backen Robbin Sellin utvisad efter två gula kort.

HIF gasade på.

Då kom också 4—0, och Djurdjic firade med tre mål i samma halvlek.

Sundsvalls tränare Sören Åkeby konstaterade att "allt HIF gör går snabbare, där finns en internationell touch".

Och Helsingborgs Åge Hareide var förstås nöjd med genrepet inför Levante-matchen:

- Jag tror vi blir starkare framöver, vi hade en fin dag i dag, sade han.

Och hoppas få tillbaka Jere Uronen och Thomas Sörum. Spetsa truppen.

Laguppställningar:

Helsingborg: Pär Hansson - Erik Wahlstedt, Joseph Baffo, Peter Larsson, Christoffer Andersson - Mattias Lindström, Adrian Gashi, May Mahlangu, Rachid Bouaouzan- David Accam, Nikola Djurdjic

Sundsvall: Oscar Berglund - Fredric Jonson, Marcus Danielson, Stefan Ålander, Robbin Sellin - Frederik Holster, Ari Skulason - Simon Helg, Kevin Walker, Emil Forsberg - Johan Eklund

Publicerad 2012-09-15 kl 19:44

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.