TV: Här är Malmös tunga premiär - snuvat på straff mot Gefle

Blev MFF snuvat på en straffspark?
Fansen var upprörda efter 0-0 mot Gefle.
- Jag såg det inte, säger Rikard Norling.

Guldfavoriten Malmö lyckades inte lirka upp Gefles försvarsmur i den allsvenska premiären som slutade 0—0 på Swedbank stadion.

Doft av gräs i den vindstilla, lätt kyliga premiärkvällen men lädret ville inte in. Nästan 17 000 på läktarna vädrade sitt missnöje.

Gefles tränare Per Olsson är bra på att organisera sitt manskap. Men han konstaterade:

- Vi kom undan med blotta förskräckelsen i första halvlek. Men det var svårt för oss som kommer norrifrån att komma på gräs. I den andra hade killarna vant sig och då var vi mer lugna i vårt spel. Vi är glada för poängen, sade Olsson.

Malmö hade en skott i stolpen, och två gånger räddade Gefle-försvarare bollar på väg in vid mållinjen.

Svårtolkad hands

Där var också en straffsituation sekunderna före pausen, när Jiloan Hamad sköt och en Gefle-försvarare fick bollen på sin utsträckta hand. Domaren Tobias Mattsson friade.

- Jag såg det inte, sade Malmös tränare Rikard Norling.

- Men det är en svårtolkad regel. I varje fall blev det en snackis i pausen bland killarna, i stället skulle de gått ut och tagit tag i matchen.

MFF-pressen var konstant.

14:e minuten: Mathias Ranégie sköt i steget men utanför.
17:e: Jiloan Hamad slog högt inlägg, bollen dök vid bortre stolpen men Daniel Bernhardsson nickade undan på mållinjen.
20:e: Hamad drog på halvvolley, Mattias Hugosson klarade.
26:e: Ricardinho fick bra träff på en retur efter frispark, bollen tog i Hugossons bortre stolpe.

Hemmalaget tryckte på. Med inlägg, varierat spel, och försök att locka upp Gefle i banan, och en boll på väg in i den 56:e minuten.

Men för andra gången i matchen nickade Gefle-spelare undan på mållinjen, nu var det Eric Larsson som stod rätt och fick bort en nickboll från Mathias Ranégie.

- Vi borde har gjort mål och lett i pausen, i andra hade vi inte samma frenesi, sade Norling.

Thern Jr debuterade

MFF-legendaren Jonas Therns 19-årige son Simon debuterade för MFF i allsvenskan. Han spelade innermittfältare, slog fina passningar och gjorde ett jättejobb med långa och många löpningar. Thern byttes ut i den 68:e minuten då Wilton Figueiredo kom in.

Thern gav sig betyget godkänd, där han stod med bandage och en stukad tumme.

- Roligt med så stor publik, det är klart att jag var spänd men det var bara att köra på.