POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

TV: Här blir HIF blåst på 2-0: ”Målkameror, annars borde vi nästan ha Usain Bolt som linjeman"

Domaren rånade Helsingborg på en 2-0-ledning.

Efter matchen rasade Åge Hareide.

- På tiden att vi skaffar målkameror, annars borde vi nästan ha Usain Bolt som linjeman, säger han till fotbollskanalen.se.

Helsingborg ledde med 1-0 när David Accam rundade Ivan Turina och rullade in sitt andra mål i matchen – trodde han. Ingen av domarna såg att bollen var inne utan trodde att Per Karlssons rensning var på mållinjen. Efter matchen var HIF:s spelare och ledare rasande.

- Vi fick matchen dit vi ville och så fick vi göra det första målet. Sedan borde vi ha fått ett mål till. Det är på tiden att vi gör något med målkameror. När linjemannen inte hinner ikapp spelet och kommer i fel vinkel så kan han inte avgöra om spelaren är framför eller bakom mållinjen när han räddar bollen. Så det känns orättvist att vi inte fick 2-0, säger Helsingborgs tränare Åge Hareide.

- Han kan aldrig hinna ikapp situationen. Linjemannen är inte snabbare än David Accam. Om vi inte skaffar målkameror får vi hitta linjemän som är otroligt snabba – det är nästan så att vi får ha Usain Bolt på linjen med en flagga i handen.

Har domarna sagt något?

- Linjemannen kom till mig och bad om ursäkt. Vad är det!? I Norge, där jag kommer ifrån, ber man om ursäkt om man har gjort något fel. Det är en väldigt konstig situation.

Hade ni vunnit matchen om ni fått målet?

- Ja, det tror jag. Då hade vi inte lagt så mycket energi på det här i halvlek och då hade vi haft en bättre koncentration. Det är enklare att försvara 2-0 än 1-0. Spelarna var frustrerade över att vi inte fick målet.

David Accam, som borde ha blivit tvåmålsskytt, håller med sin tränare:

- Jag är överraskad över att ingen såg att den var inne. Den var flera meter inne. Det var solklart mål, säger han till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2012-09-02 kl 18:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå