Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
48v

TV: Här får Allsvenskan sin första 2000-talist - debuterade mot IFK Norrköping

Foto: C More

Försök igen

Falkenbergs FF fortsätter att lyfta fram talangfulla anfallare. Efter Gustaf Nilsson och Jesper Karlsson får nu Edi Sylisufaj speltid i A-laget, som 2000-talets första bidrag till Allsvenskan.

Falkenbergs FF förlorade idag mot IFK Norrköping och spelar därmed nästa år i superettan. Det positiva från matchen var att tränaren Hans Eklund gav debut åt Edi Sylisufaj, född 2000 (även om kommentatorn säger "-98" i klippet).

Anfallaren Sylisufaj är därmed den första spelaren född på 2000-talet att få speltid i allsvenskan. Idag är han 16 år, 7 månader, och 20 dagar. Han förhandlar också om ett nytt kontrakt med Falkenbergs FF och sa följande om situationen till Hallands Nyheter: 

- Absolut vill jag vara med och spela i superettan. Men vi får se vad som händer efter säsongen.

Tränaren Eklund beskrev till samma tidning Sylisufaj som "en målskytt med väldigt kvicka fötter". Tanken är att han ska vara en del av deras talangsatsning nästa år, och då med Eklund som fortsatt tränare. 

Spelare födda på fyra olika årtionden har nu fått spela i allsvenskan 2016. Passande nog kom Sylisufajs debut på samma dag som Kenneth Höie gav besked att han slutar efter säsongen. Höie och Christoffer Andersson, som slutade i våras, är de enda 70-talisterna som har fått speltid i allsvenskan i år. 

Se Edi Sylisufaj bytas in mot IFK Norrköping i spelaren ovan.

Publicerad 2016-10-23 kl 20:18
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER