Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Här får Sjögran Diamantbollen - se hennes sköna tacktal

Här får Therese Sjögran Diamantfotbollen. Kolla in hennes sköna tacktal.

Hon är spelaren som varit given i damlandslaget under många år.

Den här gången hade få förväntat sig hennes namn.

För andra gången i karriären stod Therese Sjögran som vinnare av Diamantbollen.

Första SM-guldet någonsin gav också karriärens andra Diamantboll. För drygt två månader sedan fick Therese Sjögran äntligen känna på hur det är att bli svensk mästare i fotboll.

På måndagen var det däremot en mera bekant känsla, den hur det är att ta emot Diamantbollen, tidningen Sydsvenskans och Svenska fotbollförbundets pris till årets damspelare.

- Jätteroligt så klart. Vi har haft ett underbart år med Malmö och jag har haft en väldigt hög nivå. Jättekul att få kröna det med det här priset, sade Sjögran.

På hemmaplan, i Malmö, blev hon Fotbollsgalans mest oväntade pristagare. Mångas tips var Caroline Seger, nyligen en av tio som nominerats till priset som världens bästa fotbollsspelare.

Och om inte Seger skulle få priset igen ansåg många att hennes före detta klubbkamrat i Linköping, mittbacken Charlotte Rohlin, stod på tur. Rohlin nickade Sverige till VM via playoff-seger mot Danmark tidigare i år.

Men till stort jubel blev det i stället Sjögran — tre år sedan förra gången.

- Jag blev så klart jätteglad och jag trodde inte att jag skulle få den i år. Det har varit jag, Caroline Seger och Lotta Rohlin som det har pratats om så det klart att det är väldigt roligt att få priset när så bra spelare varit nominerade. Jag är jätteglad och stolt, sade Sjögran.

Precis som så många år tidigare har hon varit en nyckelspelare i damlandslaget. När det dock skulle avgöras om Sverige skulle ta en VM-plats via returmötet mot Danmark, fick Sjögran följa matchen från sidan, vadskadad.

Det gick dock vägen, precis som med SM-guldet, det första för Malmö på 16 år och det första för mittfältaren som under 10 år varit klubben trogen.

Hur framtiden blir är desto mer osäker.

När flera spelare valde att lämna Sverige för USA och damligan där, stannade Sjögran kvar. Nu börjar dock suget komma allt mer.

- Jag känner mig lite färdig här. Jag behöver bryta vardagen och i en ny liga måste jag börja tänka mer och kan förhoppningsvis lyfta mig ytterligare något snäpp till VM.

- Det spelar inte så stor roll var jag hamnar i USA. Det som är viktigt är att få papper på hur laget ska träna och vem som blir tränare, med tanke på VM i Tyskland nästa år.

TT

Publicerad 2010-11-15 kl 23:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons