Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Här hakas AIK av - guldstriden långt borta

Förlust mot Blåvitt – och nu ser AIK ut att missa guldstriden.
- Vi är extremt besvikna, säger Andreas Alm till Canal Plus.

Bortamötet med IFK Göteborg var oerhört betydelsefullt – och inte bara på grund av den enorma rivaliteten som finns klubbarna emellan. AIK var dessutom i skriande behav av vinst, om inte Helsingborg och Elfsborg skulle rycka ifrån i toppen av allsvenskan. De svartgula förlorade ju ”sexpoängsmatchen” mot just Elfsborg förra veckan.

Och det började bra för stockholmarna på Gamla Ullevi. Med en mycket vacker bicikleta satte Mohamed Bangura 1-0, men varken han eller lagkompisarna hann ens med att fira. Blott tio sekunder senare gick Sebastian Eriksson omkull i boxen framför Ivan Turina. Stefan Selakovic gjorde inget misstag från straffpunkten – och målet ingöt mod i Göteborg.

- Det fick en enorm betydelse att de kvitterade så snabbt. Om vi kunnat behålla ledningen längre hade de tappat momentum på ett helt annat sätt, säger AIK-tränaren Andreas Alm.

I stället tvingades han se ett IFK Göteborg som tog över allt mer – och gjorde 2-1 kort senare. Sebastian Eriksson på inlägg från nye Philip Haglund. När sedan Tobias Hysén löpte över hela planen och fint prickade in 3-1 var det roliga definitivt slut för AIK.

De svartgula ligger alltjämt trea i tabellen – men har sex poäng upp till Elfsborg och sju till HIF. Trots att AIK spelat en match mer. Nu ser det svårt ut att utmana om SM-guldet.

- Vi är naturligtvis extremt besvikna, säger Andreas Alm.

Publicerad 2011-08-04 kl 21:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons