POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
30v

TV: Här visar Hammarbys sportchef runt på Tele2 Arena: "Ingen jävla ordning alls"

Foto: SPORTlib.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas ett inslag där Jesper Jansson visar runt på Tele2 Arena. Bilder från SPORTlib.

Hammarby, AIK och Djurgården är värsta rivaler.
Men klubbarna har tät kontakt med varandra - detta trots att AIK och Hammarby slåss i guldstriden.
- Ända från spelare upp till oss i ledningen är det väldigt bra relationer, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till SPORTlib.

På söndag väntar allsvenskt toppderby mellan AIK och Hammarby på Friends Arena. AIK har varit ett topplag i flera säsonger medan Hammarby har hamnat på den undre halvan ända sedan de tog steget tillbaka till serien från superettan.

Trots att lagen är värsta konkurrenter är kontakten mellan klubbarna tät.

- Jag vet att Norling (tränare i AIK) och Billborn (tränare i Hammarby) är väldigt goda vänner. Sen kanske de inte ringer varandra de här två veckorna fram till derbyt. Jag har väldigt goda kompisar i AIK och i Djurgården – på alla nivåer. Ända från spelare upp till oss i ledningen är det väldigt bra relationer, berättar Hammarbys sportchef Jesper Jansson för SPORTlib.

Jansson tillträdde som sportchef inför förra säsongen och berättar att Hammarby hade en långsiktig plan redan innan han tog över som sportchef.

- Innan jag kom in hade Hammarby en långsiktig plan. Sedan har jag kopplat på mina grejer på den. Vi har fått in lite go i klubben och det har spridit sig. Att man tror på det och det tror jag har varit viktigt. Det har varit väldigt mycket snack om supportrarna, stämningen, arenan. Man har snackat väldigt lite fotboll och prestationer, säger han.

- Kan vi komma upp och närma oss nivån på läktaren på planen kommer det bli jäkligt bra.

I inslaget visar Janssons också runt på Tele2 Arena och under tiden som Hammarbys träningsanläggning renoveras har Jansson kontor inne på arenan.

- Tillfällig bostad för mig och Hjelmberg. Så det är ingen jävla ordning alls, men vi är på väg tillbaka till Årsta. Men det har ändå varit bättre än det var på Årsta innan. Man har kunnat visa arenan för spelarna, säger sportchefen när han visar runt.

I spelaren ovan visas inslaget när Jansson visar runt på arenan och berättar om relationen med värsta rivalerna AIK och Djurgården.

Publicerad 2018-09-22 kl 23:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå