TV: Hattrick av Igboananike i sjuk målorgie

Djurgården vann sexpoängsmatchen mot Trelleborg med 4-3 och skickade därmed ned skåningarna till kvalplats. Stor matchhjälte blev Kennedy Igboananike som gjorde hattrick i den andra halvleken.

- Det var en skön seger, det var länge sedan vi vann, säger målskytten till TT.
Mötet mellan Djurgården och Trelleborg var av yttersta vikt i den allsvenska bottenstriden, inte minst då Syrianska tidigare på söndagen slog Kalmar och tog in på de två lagen ovanför nedflyttningsstrecket.

Och när det betydde som mest klev Djurgårdens anfallare Kennedy Igboananike fram.

Inför säsongen sade Igboananike att han skulle göra fler mål än Mohamed Bangura. Men medan AIK-anfallaren gått till Celtic har Igboananike bara gjort två mål under säsongen och fastnat på Djurgårdens avbytarbänk. Där började han även matchen mot Trelleborg, men då Mattias Jonson gick sönder efter 25 minuters spel fick han chansen på topp. En timme senare fick han stående ovationer av hemmapubliken.

Kennedy Igboananike inledde sin målshow med att göra 2-1 i början av den andra halvleken. Han fintade bort två motståndare, tog sig in i straffområdet och bredsidade kyligt in bollen vid bortre stolpen. Fredrik Jensen kvitterade för Trelleborg, men sedan nickade Nicolaj Agger fram Igboananike som satte 3-2 mellan benen på Viktor Noring. Efter en ny TFF-kvittering tryckte sedan Igboananike in 4-3 i den 81:a minuten.

-Det var viktigt för mitt självförtroende att får göra mål igen, säger han.

-Kennedy vinner matchen åt oss, berömmer Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson, som också kunde glädja sig åt att danska nyförvärvet Nicolaj Agger visade upp sin fina vänsterfot och placerade in 1-1 efter Trelleborgs ledningsmål i den första halvleken.

Trelleborgs tränare Tom Prahl var efteråt besviken på sitt lags försvarsspel.

-Att göra tre mål och ändå förlora händer inte ofta, säger han.

Trelleborg har nu släppt in 55 mål på 24 matcher.

-Vi verkar vara på väg att slå något märkligt rekord, suckade Prahl.
För Djurgården kan segern dock bli dyrköpt. Mattias Jonson fastnade i gräset och vred till knäet. Det kan röra sig om en korsbandsskada. Svar får han på magnetröntgen under måndagen.

-Jag är förberedd på det värsta. Är det korsbandet lovar jag att det är över för mig, säger han.
Tröst då för Djurgården att Igboananike hittat målet igen.

Djurgården: Touray - Ceesay, Lyyski, Toivio, Gustafsson - Nymann Mikkelsen, Hämäläinen, Sjölund, Rajalakso - Agger, Jonson

Trelleborg: Norling - Nilsson, Guiomar, Abelsson, Turunen, Andersson - Haynes, Svensson - Nilsson, Pode, Demir - Jensen

Publicerad 2011-09-11 kl 21:02