Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Hedersordföranden kritisk mot IFK-fansen: "Väldigt olyckligt"

Foto: C More.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I klippet ses intervjun med Gunnar Larsson.

Frank Andersson ställer inte upp för omval.
Nu ryter hedersordföranden Gunnar Larsson till mot lagets supportrar.
- Har man kritik mot ordföranden eller andra i styrelsen så ska man ta upp det och diskutera det, men inte på det här sättet, säger han till C More.

Det har varit ett turbulent år för IFK Göteborg. Tränaren Jörgen Lennartsson fick sparken efter en rad svaga resultat och vid sidan av planen har kritiken varit frän mot både sportchef Mats Gren och ordföranden Frank Andersson.

Just Andersson lämnade i förra veckan beskedet att han inte ställer upp för omval – vilket till viss del berodde på den hårda kritik som supportrarna framför.

- Det är klart att man tar åt sig av att det hänger banderoller på läktaren. Man går och funderar på vad man håller på med egentligen, sa Andersson till Fotbollskanalen.

Gunnar Larsson var ordförande för IFK under 19 år och är numera hedersordförande i klubben. Han menar att sättet som uppgifterna inifrån klubben läckt ut har varit besvärande för klubben. Han ifrågasätter också supportrarnas sätt att framföra sitt missnöje.

- Att det blir sådan här svårigheter och att en del av supportrarna uppträder på det här sättet. Det gör att det blir ännu svårare att hitta någon som är beredd att gå in i ett sådant arbete. Det är tungt och slitsamt normalt – och det är klart om det sker händelser som Frank varit med om, skyltar om att avgå och så vidare… Jag tycker, och det är en känsla jag haft i rätt många år, är att om man är med i en förening så måste man också jobba föreningsmässigt. Har man kritik mot ordföranden eller andra i styrelsen så ska man ta upp det och diskutera det, men inte på det här sättet. Det tycker jag är väldigt olyckligt. Det kommer att betyda svårigheter när man ska få fram en ny ordförande, säger Larsson till C More.

Vad krävs för att bli ordförande i IFK?
- Att man har en hand med ekonomin, att man helst har förreningskänslan, att man vet att det betyder att jobba med ett lag. Sedan måste man vara rätt så bestämd själv och inte vara för osäker i många situationer. Då blir det bara en fortsättning.

Se hela intervjun med Gunnar Larsson i klippet.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Publicerad 2017-09-11 kl 19:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons