TV: Helsingborg fick oavgjort mot Djurgården – och hade mål felaktigt bortdömd för offside

HELSINGBORG. Det hände nästan ingenting i första halvlek, men i andra halvlek dominerade Helsingborgs IF mot Djurgårdens IF. Trots det blev det 1-1 efter att domaren felaktigt dömt bort ett andra mål av Rasmus Jönsson.
- Surt att vi inte får in segermålet, säger HIF-anfallaren till C More.

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

Det var kyligt och drygt 7000 åskådare på Olympia när Helsingborgs IF tog emot Djurgårdens IF, och de drygt 7000 åskådarna fick se en första halvlek som både var tempo- och händelsefattig. En av få noterbara händelser var att Djurgården gjorde ett tidigt 0-1-målet. Aslak Witry slog ett inlägg som Mohamed Buya Turay rörde vid, men som till slut definierades som självmål.

- Det är ett inlägg igen. Fjärde inlägget i rad vi släpper in. Det är horribelt. Jag är så jävla trött på det, sa Markus Holgersson till C More i halvtid och syftade på de tre insläppta målen mot Östersund.

I andra halvlek vaknade åtminstone ett lag till liv: Helsingborg. De tryckte på och skapade flera skarpa målchanser, och runt timmen kom 1-1-kvitteringen när Max Svensson fint hittade in till Rasmus Jönsson, hans första poäng sedan premiären.

Jönsson hade bollen inne en gång till ytterligare tio minuter senare, men det blev bortdömd för offside vilket var ett felaktigt beslut då han tydligt var på rätt sida om linjen. HIF fortsatte att trycka på för ett andra mål och hade flera bra lägen. Det bästa missade läget i andra halvlek var när Max Svensson fick ett lågt inspel till sig och stod helt fri, men fick felträff på bollen som gick över. Andri Runar Bjarnason hade också ett friläge där han chippade i stolpen.

Trots kavalkaden av målchanser av HIF så blev det inga fler mål i matchen, utan det slutade 1-1.

Rasmus Jönsson till C More:

- Ja, det var skönt. Vi gör en bra match efter en väldigt tuff vecka. Vi får ett mål i baken direkt och det är starkt av oss att göra den matchen vi gör.

- Vi spelar bra i första halvlek och de har bara inlägget. Även om vi inte kommer fram till chanser då är det vi som spela. I andra kommer vi upp ett par snäpp till och det är surt att vi inte får in segermålet.

Helsingborgs IF: Joelsson – Randrup, Holgersson, Weberg, Eriksson – Abubakari, Landgren (73') – Moro, Jönsson, Svensson – Wanderson (63')

Inhoppare: Bjarnason (63'), Persson (73')

Djurgårdens IF: Bråtveit – Witry, Une Larsson, Berg, Augustinsson – Ulvestad, Karlström, Walker – Ajdarevic (62'), Buya Turay, Ring (90')

Inhoppare: Radetinac (62'), Kozica (90')