TV: Helsingborg hjälpte Malmö - men Häcken i serieledning

Häcken var på väg mot en tvåpoängsledning i allsvenskan
Men i slutskedet hemma mot Helsingborg tappade Hisingslaget till 2-2 (1-1).
-Det var väldigt viktigt att vi inte förlorade - vi leder ju fortfarande, säger mittbacken Tom Söderberg.

Trots ledning två gånger om fick Häcken nöja sig med en poäng hemma mot Helsingborg. I den 88:e matchminuten skickade Helsingborgsforwarden Nikola Djurdjic in kvitteringen fram till slutresultatet 2-2.
-Vi måste bli smartare på att hålla en ledning - det är inte svårare än så, säger en dämpad Tom Söderberg, mittback i Häcken.
Målet kom efter en dubbelhörna. Regn och blåst gjorde det svårt för Häcken att freda målet. Men situationen borde aldrig ha uppstått.
-Vi har fem, sex man på fel planhalva när första hörnan uppstår, säger Söderberg, som fick bilda mittlås med vikarierande Oscar Lewicki.

Helsingborg nära seger

Det kunde lika gärna ha blivit förlust för Häcken - men Söderberg lyckades på tilläggstid styra undan David Accams avslut.
-Typiskt ett sådant läge som inte får uppstå i ledning på hemmaplan, säger Häckenmittbacken.
Helsingborgstränaren Åge Hareide var av naturliga skäl desto mer nöjd med slutresultatet.
-Det var en moralisk vinst för oss. Starkt att komma tillbaka två gånger om, säger Hareide.
Det ihärdiga regnandet och blåsten satte sin prägel på matchen. Spelmässigt var det ingen stor underhållning för de 4 368 åskådarna på Rambergsvallen.
-Det finns kvalitetsbitar som inte var tillräckligt bra för att man ska kunna säga att vi ska vinna matchen, säger Häckentränaren Peter Gerhardsson.

Williams tvåmålsskytt
Liberianen Dioh Williams, som varit riktigt het på höstkanten, var nära att bli Häckens matchvinnare.

I den tredje minuten gav han hemmalaget ledningen via nick på hörna, efter att Joseph Baffo missat i markeringen. Efter att David Accam kvitterat i den 33:e minuten föll Williams andra mål i den 74:e minuten.
Via ett snyggt väggspel med skyttekungen Waris Majeed kunde den 28-årige liberianen trycka in 2-1.
Ett mål som fram till den 88:e minuten innebar att Häcken var i ensam serieledning. Efter 2-2-resultatet får Hisingslaget nöja sig med att leda allsvenskan via en fantastisk målskörd.
-Känslomässigt jobbigt, men den här poängen kan vara värdefull ändå, säger Gerhardsson.
Publicerad 2012-09-27 kl 19:51