TV: Helsingborg oslagbart - vände blixtsnabbt mot Gefle

Helsingborg-Gefle 3-1
50' Gerndt, 0-1, 78', Mahlangu 1-1, 82', Ekstrand, 2-1, 86', Lantz, 3-1 (str)

Helsingborgs förlustnolla var på väg att spricka. Underläge 0—1 borta mot Gefle och mittbacken Marcus Nilsson utvisad.

Men med tio man gick Helsingborg från 0—1 till seger 3—1 under matchens sista tolv minuter.

Gefle såg ut att bli första lag att slå serieledande Helsingborg i årets allsvenska.

Måltjuven Alexander Gerndt vräkte sig fram och nickade in matchens första mål fem minuter in i andra halvlek efter en vacker frisparksvariant.

Och när Helsingborgs mittback Marcus Nilsson fick sin andra varning efter 67 minuter såg det minst sagt tufft ut för skåningarna.

Men då visade Helsingborg klass och svarade en av säsongens svettigaste vändningar.

Inhopparen May Mahlangu hade inte varit på planen i mer än någon minut när han nickade in 1—1 i 78:e minuten.

Och det inte vore nog, fem minuter senare var Helsingborg också i ledning. Mittbacken Joel Ekstrand fick halvträff efter en hörna — stolpe in.

Med två minuter kvar rullade sedan Marcus Lantz in 3—1 på straff.