TV: Helsingborg överlägset Hammarby - Larsson med "fräckis"

Hammarby och Helsingborg möttes i spanska Salou under lördagen. Då vann Helsingborg med 3-0, efter bland annat ett fräckt mål av unge anfallaren Jordan Larsson.

Helsingborgs nyförvärv från just Hammarby, anfallaren Linus Hallenius, startade matchen och fick ett drömläge efter 27 minuters spel. En passning snett inåt bakåt hamnade hos en fri Hallenius inne i straffområdet, men hans skott täcktes bort av Philip Haglund.

Precis innan pausvilan skulle dock Helsingborg ta ledningen. Jordan Larsson fintade bort en motståndare på offensiv planhalva, hittade fram till Darijan Bojanic, fick tillbaka bollen i djupet och lurade Hammarbys målvakt Ögmundur Kristinsson med ett fräckt avslut. Larsson tog emot bollen och petade sedan den snabbt i nät till 1-0.

Efter en timmes spel gjorde Helsingborgs nyförvärv Adam Eriksson 2-0. Vänsterbacken avancerade från mittlinjen och sköt med vänstern in bollen i det bortre hörnet från en position precis utanför straffområdet. Kristinsson var på bollen, men kunde inte stoppa målet.

Med lite mindre än tio minuter kvar av ordinarie speltid satte Helsingborg 3-0, i anfallet efter att Hammarby varit ytterst nära att nicka in 2-1. Lalawele Atakora stod för ett fint förarbete på vänsterkanten till nyförvärvet Matthew Rusike, som kunde trycka in 3-0 i öppet mål efter ett inlägg.

Se ett sammandrag från matchen i spelaren ovan.

Hammarbys startelva: Ögmundur Kristinsson - Birkir Már Sævarsson, Joseph Aidoo, Lars Sætra, Stefan Batan - Philip Haglund, Melker Hallberg - Måns Söderqvist, Imad Khalili, Kennedy Bakircioglu - Arnór Smárason

Helsingborgs startelva: Matthew Pyzdrowski - Jonathan Larsson, Carl Johansson, Frederik Helstrup, Adam Eriksson - Martin Christensen, Alexander Achinioti-Jönsson, Darijan Bojanic, Calle Wede - Jordan Larsson, Linus Hallenius.

Publicerad 2016-02-06 kl 17:46