Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

TV: Helsingborg satte ny press på MFF - Gerndt upp på 20 mål

Guld i sikte.
Då slog Helsingborg till med blott andra segern på Örjans vall på 51 år: 4-2 mot Halmstad.

Helsingborg åkte till Halmstad med vetskapen att det vanligtvis är en skräckplats. På de 22 senaste matcherna har skåningarna tagit en ynka trepoängare. Men Conny Karlssons mannar struntade fullständigt i tradition och statistik.

Jagar man SM-guld så gör man. Det var full fart från minut ett och det dröjde inte länge förrän ledningsmålet kom framför den ditresta Hif-klacken. Marcus Nilsson nickade ner ett långt inlägg till Rasmus Jönsson som bredsidade in 1-0 upp i nättaket. Fem minuter senare kom också tvåan. Erik Edman fann May Mahlangu strax utanför straffområdet som avslutade med ett skott som smet precis innanför stolpen. Helsingborg var totalt överlägset.

Gästerna fick också lite hjälp på traven av Halmstad. Tränare Lasse Jacobsson satsade på en ultradefensiv taktik och hoppades på snabba kontringar. Något som inte alls fungerade. Dessutom bjöd Jacobsson på flera anmärkningsvärda förändringar i startelvan. Målvaktsbyte (Robin Malmkvist ut, Karl-Johan Johnsson in), backen Per Johansson som yttermittfältare och 17-årige Kristoffer Thydell in i stället för Anel Raskaj.

I andra halvlek utökade Helsingborg till 4-0 efter mål av Jönsson och Alexander Gerndt innan Anselmo drog till med en dundervolley och en straff som gav 4-2. Därmed återtog de rödklädda serieledningen och sätter press på Malmö FF i guldstriden.

HBK-HIF 2-4
0-1 16' Jönsson
0-2 23' Mahlangu
0-3 64' Gerndt (straff)
0-4 66' Jönsson
1-4 83' Anselmo
2-4 87' Anselmo (straff)

Publicerad 2010-10-31 kl 19:02
Annons
Annons
Annons