TV: Helsingborg serieledare - slog Blåvitt

Helsingborg leder allsvenskan med full pott efter tre raka vinster sedan premiären.
I måndagens möte med Göteborg blev det 2-0 (2-0).

För målvakten Pär Hansson var det tredje raka nollan. Även om den var nära att spricka i slutminuterna då Helsingborgarna började titta på matchuret.
-Jättehärlig seger, det gick verkligen som vi hade hoppats i förväg. Att jag håller nollan är bara en bonus, sade Pär Hansson.
Två av planens verkliga klasspelare på Olympia var i hög grad inblandade i Helsingborgs båda mål före pausen.
Erik Edman långa inkast förlängdes bort till Mattias Lindström som klippte in 1-0.
Och Marcus Lantz slog frisparken från höger till vänsterkant, där Rasmus Jönsson måttade inlägget som Marcus Nilsson nickade till 2-0. Den unge mittbackens första allsvenska mål för övrigt.

Då hade det gått 37 minuter. Helsingborgs dominerade. Och fortsatte att göra det en bra bit in i andra halvlek.

Och Göteborgs tränare Jonas Olsson konstaterade:
-HIF åt upp oss fullständigt. Jag är lite konfunderad för vi gjorde bra prestationer mot Kalmar, och även mot Häcken trots att vi förlorade den men det gör man i bland. Men nu, ja jag har aldrig sett oss göra så många sidledspassningar.
Göteborgsspelarna fick jaga boll:
-Vi blev trötta och då blir det lycka-till-bollar till Tobias (Hysén). Både vi tränare och spelare får rannsaka oss, sade Jonas Olsson.
Helsingborg störde Göteborg långt upp på planen, med ett imponerande mittfält där Lantz är generalen, sekonderad av den tekniske Ardian Gashi.
-En fullkomligt lysande första halvlek där vi får allt vi bett spelarna om före matchen, sade HIF:s manager Conny Karlsson.

Och Marcus Lantz höll med:
-Vår första halvlek är den bästa vi presterat i år. De kom med tre centrala så då fick vi bara jobba ännu hårdare, och det gjorde vi, sade Lantz.
Tobias Hysén var väldigt övergiven som ensam anfallare.
Och de få gånger Göteborg tog sig igenom mittens rike blev det tvärstopp i hemmalagets stabila fyrbackslinje.
Där Erik Edman inte släppte förbi sig någonting och löste problemen elegant på sin högerkant.
Helsingborg spelade väldigt stabilt, med finess och stor spelglädje. Spelarna verkade trivas i sina roller. Sådant kallas harmoni.

Bo Harmby/TT HELSINGBORG-IFK GÖTEBORG 2-0 (2-0)
1-0 28' Lindström
2-0 36' Nilsson

Publicerad 2010-03-29 kl 22:11